Meghosszabbítják a kihasználatlanná vált parkolóbérletek érvényességét Nyíregyházán

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere határozatot hozott az ingyenes parkolás következtében kihasználatlanná vált parkolóbérletek érvényességének meghosszabbításáról - tájékoztatott Dr. Kása Brigitta aljegyző, a nyíregyházi operatív munkacsoport vezetője.

 

 

 

A Kormány a COVID-19 járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben előbb tavaly áprilisban, majd november 4-től ismét elrendelte a koronavírus járvány terjedésének lassítása érdekében a díjmentes parkolási lehetőség biztosítását. Azért, hogy a megadott időszakban érvényes parkolóbérlettel rendelkezőket ne érje veszteség, a polgármester utasította a NYÍRVV Nonprofit Kft-t, hosszabbítsák meg azok bérletét, akik 2020. április 6. és június 30. között, valamint a 2020. november 4-től az ingyenes parkolásra vonatkozó szabályok hatályon kívül helyezésének napjáig – érvényes parkolóbérlettel rendelkeztek, illetve rendelkeznek.

A meghosszabbítás időtartamának meg kell egyeznie a díjmentesség miatt kieső időszakkal. Tehát annyi nappal hosszabbítható meg a parkolóbérlet, ahány nap „elveszett” az ingyenes parkolási időszakban.

A hosszabbítás, az időközben lejárt bérletek esetében a veszélyhelyzet visszavonását követő naptól lesz érvényesíthető. Azon bérletek esetében, melyek érvényességi ideje a veszélyhelyzet megszűnése után jár le, az eredeti érvényességi időhöz adják hozzá az ingyenes parkolással érintett napok számát.

A veszélyhelyzet megszűntével a NYÍRVV Nonprofit Kft. minden érintettet parkolóbérlet tulajdonost tájékoztatni fog a szükséges teendőkről.

A hosszabbítás csak a zónás bérletekre vonatkozik, a kedvezményes, speciális bérletekre nem.