Ezért használj te is hatékony Tytan párkányragasztót purhab helyett

Számodra ismerős a Tytan ragasztóhab? Lehet, legalábbis remélem, ha már valaha is rögzítettél ablakpárkányt. Ez ugyanis egy kiváló választás, egy nagyon hatékony és erős ragasztó, melyet előszeretettel ajánlok én is ablakpárkányok rögzítéséhez.

 

 

Ha esetleg nem ismerős, akkor lehet, hogy te is purhabbal rögzítetted eddig a párkányod, ami nem éppen a legjobb megoldás. De várj, mindjárt megbeszéljük, miért is írtam ezt, és miért ajánlom inkább a párkányragasztó használatát.

Miért jó párkányragasztónak a Tytan ragasztóhab?

Alapvetően a Tytan ragasztóhabját nem kifejezetten párkányragasztásra szánják, mégis kiváló választás lehet bárkinek, aki párkányt szeretne rögzíteni. A Tytan ragasztóhab egy erős ragasztási tulajdonsággal rendelkező ragasztó. Remekül tudják alkalmazni építkezéseknél, felújítások alkalmával, mert kiválóan tapad. A legfőbb felhasználási területe talán a habosított polisztirol rögzítése hőszigetelő rendszerek építésénél. Mindössze 15 perces kötési idővel kell számolnunk ennél a terméknél.

Ez a baj a purhabos párkányrögzítéssel

Ma már számos választási lehetőségünk van, ha ablakpárkányról beszélünk. Alapvetően a design fog dönteni a választásban, de nem szabad megfeledkeznünk az ablakpárkányunk valódi céljáról sem. Neki ugyanis az a feladata, hogy a nyílászárók körüli hőszigetelést és a folyadékelvezetést megoldja. Ha jól el van helyezve, megfelelően van rögzítve a párkányunk, akkor mindkét feladatnak megfelel, ráadásul még esztétikus is.

Amikor a helyére rögzítjük az ablakpárkányt, egy kicsit kifelé kell lejtenie. Ez azért van, mert ha valami víz éri a felületét, akkor így le tud róla csorogni, és nem csorog be a nyílászáró alá az összes folyadék. Azonban ezt a lejtést nagyon könnyen el lehet rontani, főleg akkor, ha a purhabot használjuk az ablakpárkányunk rögzítéséhez. Nem mondhatom, hogy 0% esély lesz a jó kivitelezésre. Ugyanakkor sajnos jó eséllyel meg sem közelíti majd a rögzítés minősége azt a rögzítést, ami elérhető lett volna.

A fő probléma mégis inkább az, hogy a purhab felnyomhatja az ablakpárkányunkat. Ez ugyebár több problémát is felvet. Egyrészt esztétikailag nem lesz túl szép egy visszahajtott, égnek meredő párkány. Másrészt egy olyan párkányt kapunk, amiről nem folyik le a nedvesség (minél messzebb az ablakpárkány tövétől). Épp ellenkezőleg, oda folyik róla a víz, ahova nem kellene, azaz az ablakpárkány és a nyílászáró tövébe.

 

A téli purhab

Egyetlen purhab létezik, amely talán alternatíva lehet: a téli purhab. Ennek kisebb a tágulása, de azért ez is tágul. Ezért a már korábban javasolt Tytan ragasztóhab lesz a legjobb megoldás számunkra a párkányunk rögzítéséhez.

Ha pedig bizonytalan lennél, ne félj megkérdezni egy profit! Mindig jól jön egy kis segítség, legyen szó akár hozzáértő rokonról vagy egy szakértőről a gyártó képviseletében.