Fontos – az otthon és a vagyontárgyak védelme interneten keresztül is segíthető

Figyelem, ez a cikk alkalmas lehet a nyugalom megzavarására! Merthogy arra a kevésbé közismert tényre fogunk rávilágítani, miszerint az interneten és közösségi médián keresztül illetéktelenek próbálják meg eltulajdonítani a vagyontárgyainkat!

 

 

Kik ők? Hogyan csinálják? Mit tehetünk a védekezés jegyében? Ezekre a kérdésekre egyaránt kiderül a válasz a bejegyzés keretei között.

A digitalizált világ amennyire lehetőség, olyannyira potenciális veszélyforrás is

Legyünk őszinték, a legtöbben imádjuk a modern digitalizált és internetalapú világ előnyeit. Mindössze néhány gombnyomás az okostelefonunk vagy a laptop segítségével, és máris elintézettnek tekinthető gyakorlatilag bármely szükséglet.

Nem beszélve a szórakozási lehetőségekről. Ott vannak például a közösségi média felületek, amelyek majdhogynem a normál társas viszonyok és kapcsolatok új dimenzióját rejtik. Ugyanakkor nem árt óvatosan bánni ezekkel a lehetőségekkel.

Merthogy a tudatlan és nem eléggé körültekintő használatukkal akár a saját vagyontárgyainkat és értékeinket veszélyeztethetjük.

 

 

Ne gondoljuk, hogy csakis a tehetősebbeket támadják az illetéktelen betörők

Sokan csak legyintenek a fentebb taglalt veszélyekre azzal a kijelentéssel, hogy „nem vagyok sem híresség, sem Instagram-celeb, úgyhogy nincs mitől tartanom”. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen súlyos tévedésről van szó.

Merthogy nem kell ahhoz milliós követőtábor a közösségi médiában, hogy szemet szúrjunk az illetéktelen behatolóknak. Ők ugyanis nem igazán válogatnak, ennek megfelelően kéretlenül csapnak le bárkire, akiben meglátják a potenciált.

Elég egy poszt a nyaralás ideje alatt vagy egy-egy őrizetlenül hagyott jelszó, és a rafinált bűnözők máris lecsapnak a lehetőségre. Ha pedig ez már megtörtént, onnantól kezdve gyakorlatilag konstans veszélyhelyzetben vannak az egyébként értékes vagyontárgyaink.

Így gondoskodhatunk eredményesen a vagyontárgyaink védelméről

Elsőként célszerű féken tartani, no és persze óvatosan kezelni a közösségi média jelenlétünket. Nem muszáj folyamatos jelleggel közhírré tenni például azt, hogy melyik egzotikus országban nyaralunk épp, teljesen őrizetlenül hagyva a köztes időben az otthonunkat.

Ezenfelül azzal is célszerű csínján bánni, hogy kikkel kerülünk kapcsolatba az online térben. Borzasztó könnyű ugyanis belefutni a csalókba, akik begyakorolt és furfangos módszerekkel operálnak. Egyszerűen nem lehetünk elég óvatosak.

Ha pedig tényleges védelemben akarjuk tudni a vagyontárgyainkat a távollétünk ideje alatt is, akkor a legjobban a távfelügyeleti szolgáltatás igénybevételével járunk. Ennek köszönhetően ugyanis nem kell tartani azoktól az illetéktelenektől, akik az internet mögé bújva próbálnak meg visszaélni a kitettségünkkel.