Asztma, allergia, krónikus bronchitis? Itt az ideális légtisztító!

Az emberiség környezetszennyező életmódjának köszönhetően rendkívül sok, egészségre káros összetevője van a levegőnek. Ezeket belélegezve a légútjaink, a tüdőnk erősen szennyezetté válik. Ez az egészséges emberek szervezetét is megterheli. Azonban aki krónikus légzőszervi megbetegedéssel küzd, még nehezebb helyzetben van.

 

 

Egyenként nem tudunk változtatni a külső légtér állapotán, azonban a belső tereink levegőjét megtisztíthatjuk. Ha tartós betegségben szenvedünk, ez különösen ajánlott.

A levegő káros összetevői

A négy fal között a levegőben számos olyan kórokozó reked, amely hatással van az egészségünkre. Elég csak a vírusokra, a baktériumokra és esetenként a parazitákra gondolnunk. Ezek a mikroszkopikus létformák akár végzetes fertőzést is okozhatnak az embernek. Ez különösen igaz, ha legyengült az immunrendszerünk.

Emellet milliónyi gombaspóra is a levegőn keresztül éri el a megtelepedéséhez szükséges helyeket. A leggyakoribb ilyen jelenség a penész, amely hosszú távon súlyos egészségkárosodást okozhat. Vegyszerek is párologtatnak a belső légtérbe, festékekből, tisztítószerekből.

Ezért fontos a levegőtisztítás

Ahhoz, hogy megfelelő minőségű legyen a levegő, a fentiektől ajánlott megtisztítani azt. A krónikus betegségben szenvedők tünetei ugyanis könnyen súlyosabbá válhatnak. Az asztmás és allergiás panaszok fokozódhatnak. A kruppos gyerekek állapota a penésztől tovább romolhat.

Ugyanez a helyzet az idősebb, tartósan beteg emberek esetében. Ha a levegő kórokozóktól, szennyeződésektől terhes, az komoly következményekkel járhat. A légtisztító berendezések ezt hivatottak megelőzni. Nagyon népszerűek a különböző technológiák: szűrők, ózongenerátorok, és egy innovatív megoldás, a hidegplazma.

 

Hidegplazmával a tiszta levegőért

Az elterjedt légtisztító módszerek közül sok esetben a készülékek kivonják a kisebb-nagyobb szemcséket a légtérből. Azonban ez nem jelenti azt, hogy fertőtlenítik is a levegőt. Egy ír technológia, a NanoStrike plazma megoldja ezt a problémát.

Az elektromos áramot hidegplazma mezővé alakítja át a Novaerus levegőfertőtlenítője. Ezáltal a levegő energizálódik, és a káros összetevői elpusztulnak. Percek alatt tisztítja meg a légteret a baktériumoktól, a vírusoktól, az élősködőktől, a gombáktól. Emellett az illékony vegyszereket is semlegesíti.

Levegőfertőtlenítés az egészségügyi intézményekben

Különös jelentősége van a tiszta és friss levegőnek a kórházakban, orvosi rendelőkben. Itt ugyanis gyenge immunrendszerű vagy épp lábadozó betegek tartózkodnak. A kórházi fertőzések évente több ezer halálesetet okoznak hazánkban.

A hidegplazma alkalmas nem csak a várók és kórtermek levegőjének fertőtlenítésére. Folyamatosan működtethető a készülék, így akár műtétek közben vagy fogászati beavatkozáskor is alkalmazható. Ezekben az esetekben ugyanis kimagasló a fertőzések kockázata.