Emelt szintű kémia érettségi felkészülés online

Azt mondják, az érettségire sosem lehet túl korán elkezdeni felkészülni. Különösen igaz ez az emelt szintű kémia vizsgára. Mik a követelmények, milyen tananyag segíthet, egyáltalán hogyan állj neki a gyakorlásnak, ismétlésnek? Nézzük meg együtt!

 

 

 

Mire számíts az írásbeli és szóbeli vizsgán?

Minden kémia tanár más könyvre, tananyagra esküszik, és az sem könnyíti meg a diák dolgát, hogy évről évre változnak az elvárások. Típusfeladatokra felkészülve is érhet meglepetés, mert az utóbbi években a komplex, több témakör átfogó átlátásán alapuló feladatokra fektetik a hangsúlyt.

A szóbeli vizsgára sokan bizakodóan készülnek, azt gondolva, hogy ezzel könnyedén felhúzható a végső pontszám. Ez valóban egy remek alkalom lehet a javításra, de csak alapos gyakorlás esetén. Szóbeli vizsgán nem csak egy tétel felmondásával kell bizonyítani, hanem kísérleteket is be kell mutatni, amiktől jellemzően rettegnek a tanulók. Ez a felfokozott, stresszes állapot pedig nem mindig kedvez éles helyzetben.

Az érettségin előforduló témák az általános kémia, szerves és szervetlen kémia, anyagszerkezet. Az érettségi legnehezebb része, amely a pontok 50%-át teszi ki, a számolási feladatok. Erre különösen nagy hangsúlyt ajánlott fektetni a felkészülés során.

Sok múlik a sikeren

Bármilyen felsőoktatási intézménybe, szakra is jelentkezel, a legjobb barátaid a pontjaid lesznek, amiket az érettséginek és a tanulmányi eredményednek köszönhetsz.

Az emelt szintű kémia érettségit választók jellemzően orvosi karra, gyógyszerész szakra jelentkeznek, ahová magas pontszám szükségeltetik. Emiatt különösen sok múlik ennek sikerességén, hiszen ha nem elegendő a pontszám, akár egy év kihagyást is jelenthet.

Számos diák sokadik nekifutásra kerül be, vagy újraérettségizik az adott tantárgyból a magasabb pontok érdekében. Nincs lehetetlen, ha elhivatott és kitartó vagy, és segítséget is kapsz a tanulás során, biztos sikered lesz!

 

Hogyan készülj?

Még a legnagyobb zseniknek is voltak tanáraik, ezért a korrepetáláshoz és felkészítéshez is kell egy tapasztalt, nagy tudású segítő. Egy jó tanár teljeskörűen készít fel a váratlan helyzetekre, és egy diák fejével gondolkodva állítja össze és tanítja az anyagot. Bármikor kérdezhetsz tőle, és alkalmazkodik a tanrendedhez, és akár online is segít, hogy időt és pénzt spórolj vele.

A járványhelyzet miatt megritkultak a személyes találkozások, ezért a korszerű online tanfolyamok is egyre népszerűbbek. Természetesen nem személytelen, unalmas tananyagra kell gondolni, hanem vizuális elemekkel tarkított élvezhető olvasmányokra, feladatokra. Ezeket bármikor vissza tudod nézni, ha elakadnál, és az ismerős, unásig ismételt részeket át is ugorhatod saját igényeid szerint.

A lvlUP online emelt szintű kémia érettségi felkészítő tanfolyama segít bekerülni álmaid egyetemére. Készülj velük és távozz mosolyogva az érettségiről!