Számfestő kép készítése lépésről lépésre

Stresszes világunkban nagyon kevés énidő van, amikor kicsit befelé fordulva csak magunkra figyelhetünk és elengedhetjük a hétköznapok összes gondját-baját. Mivel sokféle személyiséggel rendelkezünk, számos dolog jelentheti a kikapcsolódást. Mindenki másra vágyik, ezért ki ebben, ki abban találja meg.

 

 

 

Van, akit a mozgásos tevékenységek kapcsolnak ki, mint például a futás, biciklizés, túrázás, és van, aki a heti rohanás után egy kis csendes, elvonulós, kreatív tevékenységre vágyik inkább. Ez lehet az olvasás, főzés, zenehallgatás vagy mondjuk a festés.

A festés és ahogyan hat ránk

Mindenkinek másmilyenek az emlékei, az iskolában vagy egyáltalán az élete során rajzolás és festés terén szerzett élményeiről. A festés, festészet alapvetően az önkifejezés művészete. A szín- és formavilággal visszatükrözzük mindenkori lelkiállapotunkat, belső érzéseinket, ahogyan mi látjuk a dolgokat.

Sokak számára vonzó, és sokan éreznek arra vágyat, hogy legalább egyszer az életben kipróbálják, ugyanakkor nem érzik azt, hogy tehetségük lenne hozzá. Így inkább maradnak nézők, mint hogy maguk alkossanak.

Pedig a festés egyfajta lélekterápia. Mint ahogy a színek különféle érzéseket váltanak ki belőlünk, ugyanúgy mi is kifejezhetjük színeken keresztül belső viszonyulásunkat a világhoz.
Színekkel dolgozni önmagában is üdítő, mind a szemnek, mind a léleknek. Amikor festünk, kikapcsoljuk a körülöttünk lévő világot, koncentrálunk, ami nem teher, hanem egyfajta örömteli energiaáramlás. Kreativitásunk utat tör magának, és ez az élmény az élet többi területére is ki fog hatni.

 

Újfajta festési mód, a számfestés

Ez a fajta festés nem okozhat különösebb gondot, hiszen már gyerekkorunkban sokat találkozhattunk vele színezőkben vagy akár tankönyvekben, ahol a számítás során kapott szám megfelelt egy színnek. Ezután a keretben kijelölt részt annál a számnál mindig ugyanazzal a színnel színeztük ki. Ha helyesen számoltunk, valamilyen képet kaptunk. Ismerős?

Mondhatjuk úgy is, hogy az alapkészségünk megvan a számfestéshez. Felnőtt számfestés esetén nyilván kicsit többről van szó. Az elénk tárulkozó, lassan kibontakozó kép élménye ugyanúgy leírhatatlan, igazi művészi élményt nyújt. Hiszen ha kész színekkel is dolgozunk, az ecsetvonásokat mi húzzuk.

Néhány népszerűbb témában számos helyen találhatunk számfestő képeket, úgy mint tájkép, portré, híres festők… stb. Az Alkoss Otthon kreatív áruház kínálatában jó eséllyel megtalálhatjuk kedvenc témánkat is.

Néhány tipp, ami segítségünkre lehet

Ha eltérő módon szeretnénk használni a színeket, nincs akadálya, de ha mégsem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, száradás után át lehet festeni. A festékmennyiség lehetőséget ad a korrigálásra.

Balkezeseknek bal felső sarokban, jobbkezeseknek jobb felső sarokban érdemes elkezdeni a festést. Célszerű nagyobb felülettel, mondjuk háttérrel kezdeni, majd jöhetnek a kisebb részletek.

Mivel az akrilfesték gyorsan szárad, ami festésnél jó tulajdonság lehet, igyekezzünk mindig lezárni a tégelyeket, hogy ne száradjon ki.

Végül az elkészült alkotás ajándéknak vagy otthoni dekorációnak is kiváló lehet!