Akciót tart a Közterület-felügyelet Nyíregyházán

Nyíregyháza MJV Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Közterület-felügyelete tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy június 7-11. között akciót tart, melynek célja a város közterületein tárolt hulladékká vált járművek felderítése, és intézkedés annak érdekében, hogy az ilyen járművek a közterületről mielőbb eltávolításra kerüljenek.

 

 

Arra kérik a gépjármű tulajdonosokat, akinek gépjárműve hatósági jelzéssel rendelkezik, de műszaki engedélye lejárt és gépkocsit közterületen tárolja, szerezzen be közterület-bérleti szerződést a közterület kezelőjétől, melyet egyszer 15 napra kaphat, járművét műszakiztassa le, vagy magánterületen helyezze el. Aki ezeket elmulasztja, azzal szemben a felügyelet a közösségi együttélés szabályainak megszegése miatt közigazgatási, hatósági eljárást kezdeményez.

Azon gépjárművek esetében, amelyek nem rendelkeznek hatósági jelzéssel, a gépjármű szélvédőjén elhelyezett jegyzőkönyvvel felszólítják az üzembentartót, hogy 10 napon belül szállítsa el a gépkocsit, helyezze forgalomba, vagy egyszer 15 napra kössön rá közterület-bérleti szerződést. Tíz nap után a közterületen jogszerűtlenül tárolt gépkocsit a felügyelet elszállíttatja.

A Közterület-felügyelet kéri a lakosságot, ha környezetükben tudnak ilyen gépjárműről, tegyenek bejelentést a 0642/414-118-as éjjel-nappal hívható ügyeleti telefonszámon, vagy a kozterulet.felugyelet@nyiregyhaza.hu e-mail címen.