Amiről ritkán beszélünk - hogyan illatosítsuk a piszoárt?

Megoszlanak a vélemények a férfiak körében, hogy ki szereti jobban a WC-t használni vagy ki a piszoárt. Az viszont biztos, hogy mindegyiket tisztán kell tartani.

 

 

Ha csak magunk vagyunk egy háztartásban, a tisztán tartás könnyebben megoldható, de ha egy többfős háztartásban vagy egy intézményben, áruházban vagy vendéglátó egységben található, már több szempontot figyelembe kell venni.

WC kontra piszoár

Sokan szeretnek egyedül lenni a mellékhelyiségben, ezért előnyben részesítik a különálló toiletet. Ugyanakkor sok piszoáros helyiségben betesznek elválasztó falakat ennek elérésére.

Van, aki a WC-t azért szereti jobban, mert le lehet húzni, lehajtani a fedelét. Ugyanakkor a legtöbb piszoár már automata öblítős, így nincs gond vele. Ráadásul ez segítséget jelenthet azok számára is, akik néhanapján elfelejtik lehúzni maguk után. Ha nem automata öblítős, akkor léteznek nyomógombos mozgásérzékelős változatok is.

Jó páran arra esküsznek, hogy a piszoár büdös, míg a WC-csésze nem. Ezt megcáfolandó, az előbbiekben leírtak is pont az ellenkezőjét támasztják alá, hiszen ha egy toilet automata öblítős, jóval gyakrabban “tisztul”, mint egy napi takarítással tisztított párja. Továbbá a piszoár az elhelyezéséből fakadóan is jóval inkább “kézre áll”, mint a WC-csésze, így ott kisebb balesetek várhatók.

Abban az esetben viszont, ha mindenképpen ki szeretnénk zárni a szagok problémáját, mind a WC csészék, mind pedig a piszoárok számára választhatunk az illatosítók széles repertoárjából.

 

A piszoárkövektől az illatosító rácsokig

A WC-csészékbe, illetve azok oldalára szerelhető illatosítók jóval ismertebbek. Nem sokan tudják, hogy bizony léteznek külön a piszoárok számára készített termékek is.

A piszoárköveket egyszerűen a piszoárba kell belehelyezni és túl azon, hogy illatosítanak, antibakteriális hatással is bírnak. Kb. egy hónapos élettartamuk van, addig biztosan tartják az illatukat.

Ennél összetettebb funkcióval rendelkeznek az illatosító rácsok, melyeket a piszoár aljába helyezve nemcsak illatosítanak, de a rácsszerkezetüknek köszönhetően megakadályozzák illetéktelenek által a piszoárba dobált tárgyak, pl. csikkek, rágó, stb. csatornába jutását, így egy nagyobb baj, a teljes rendszer dugulása előzhető meg általuk.

Léteznek még oldalsó falra függeszthető vagy tapadókoronggal ellátott illatosítók is, melyek szilikonanyagból készültek, így könnyen és egyszerűen feltapaszthatóak bárhová.

Az Alpha-Dent-Higiénia Kft.-nél a higiénia kategóriába sorolható termékek széles választéka található meg mind viszonteladók, mind pedig a végfelhasználók számára. Az illatosítók termékskáláján választhatjuk akár az 1 kg-os kiszerelésben elérhető piszoárköveket vagy a különféle peremre vagy belül elhelyezhető rácsos illatosítókat számtalan illatkombinációban!