Európai filmhét 2021 Nyíregyházán

Az új keretszerződés értelmében az Európai Bizottság által támogatott Europe Direct Szabolcs-Szatmár-Bereg folytatja működését. A járványügyi helyzet miatt online megtartott Európa nap után szintén a járványügyi intézkedéseknek köszönhetően visszaköltözhetünk az offline térbe. Népszerű programunkat, az Európai filmhetet a szokásos időszakban fogjuk megrendezni. Az utolsó iskolai héten szeretettel várjuk mindazokat, akiket érdekel az európai kultúra, aki kíváncsi más társadalmak működésére.

 

 

Az elmúlt hónapok mindannyiunk idegeit megviselte. Talán soha annyira nem hiányzott még a nevetés, a felhőtlen szórakozás, mint most. A teljes kikapcsolódásra mindenkinek nagy szüksége van és erre most nagyszerű lehetőséget biztosít a Europe Direct Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Krúdy Art Mozi közös szervezésében az Európai filmhét programja. Több vígjátékot láthatunk idén és továbbra is a megszokott pénteki vetítésre várjuk a kisgyermekes családokat, az animációs filmek kedvelőit.  

A hétfői thrillerben minden karakter más nemzetiségű; az anyák helyzete más –e a franciáknál; vajon miért tudjuk jobban elképzelni egy olaszról, hogy nyugdíjas korában is képes a változásra; mit találunk viccesnek mi magyarok és mit mások? A pénteken vetítendő animációs film a XX. század legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyvéből készült a Kecskeméti Animációs Stúdió közreműködésével. Szóval Európai filmhét – rólunk.

Film

Vetítési időpont

Teljes titoktartás (fr.-belga)

2021. június 14. hétfő             17.00 óra

Tíz nap anyu nélkül  (fr.)

2021. június 15. kedd              17.00 óra

Világpolgárok  (olasz)

2021. június 16. szerda           17.00 óra

Nyílt titkok   (német)

2021. június 17. csütörtök      17.00 óra

Medvevilág Szicíliában  (olasz-fr.)

2021. június 18. péntek           16.00 óra

A kikapcsolódás azonban csak akkor lesz felhőtlen, ha továbbra is vigyázunk magunkra, egymásra! Ezért idén csak védettségi igazolvány felmutatásával lehet jegyet igényelni és igazolványonként csak egyet. Mert bár a mozilátogatás jelenlegi szabályozása értelmében nincs létszámkorlát és kötelező maszkhasználat, zárt térben nem árt az óvatosság, ezért kérünk mindenkit, csak egészségesen látogasson el az ingyenes vetítésekre!

Az online regisztráció   (http://bit.ly/eufilmhet2021) június 1-én indul,  a jegyeket személyesen kell átvenni Nyíregyházán a Benczúr tér 7. szám alatt.
Érdeklődni a 30 466 5274-es telefonszámon lehet.