Miért kell zuhanyfal a fürdőszobába?

Minden modern fürdőszobában található zuhanyzó, ennek a legkényelmesebb és impozáns kiegészítője a zuhanyfal.

 

 

A zuhanyfal lényegében egy üvegfal, ami törhetetlen vagy pedig szekurit üvegből készül, és elválasztó szerepet tölt be. Erre azért van szükség, hogy zuhanyzás közben ne kelljen a spriccelő vízre figyelnünk, hanem kényelmesen átadhassuk magunkat a zuhanyzás élvezetének.

Mit lehet tudni a zuhanyfalakról?

A zuhanyfalakat elég régóta használják a modern építészetben is. A zuhanyrózsákkal egyidősek azok az elválasztó megoldások, amelyek a kispriccelő vizet hivatottak kordában tartani. Valljuk be, a zuhanyfüggöny nem egy túl elegáns megoldás. Persze az intimitást növeli, hiszen legtöbb esetben a zuhanyfüggöny nem átlátszó. Ez a zuhanyfal üvegfelülete esetében nem mindig igaz. Léteznek elektromos ködfunkcióval rendelkező zuhanyfalak is, de ezeknek az ára bizony elég borsos lehet.

Az egyszerű matt zuhanyfalak nem átlátszóak, viszont az átlátszó darabok elegánsabbak és merészebbek is. Az ízlésednek megfelelő zuhanyfalat válassz a fürdőszobád díszítésére és a zuhany elkülönítésére. De ha nem tudod, melyik lenne ideális a számodra, akkor olvasd el az alábbiakat.

Zuhanyfal minden modern fürdőszobában

A kis és nagy fürdőszobákban is elfér, hiszen vékony üvegből készül, és ha tolóajtós megoldást választunk, akkor még kevesebb is lehet a helyigénye. Egy zuhanyfal esztétikus választás lehet egy apró fürdőszobában, hiszen csak a víznek állja útját, de magát a teret nem választja le a fürdőszoba többi részétől.

A zuhanytálca mérete, magassága és formája is számít, amikor zuhanyfalra vadászol a boltokban. Vedd figyelembe az anyagot is, mert lehetséges, hogy nem minden zuhanytálcához fog illeni a zuhanyfal, amit kinéztél. Azt ajánljuk, hogy először zuhanytálcát keress és azt rendeld meg, ami után jöhet a zuhanyfal is. Hangold össze színben, árnyalatban és természetesen méretben is a két berendezési tárgyat.

 

 

Arra is gondolj, hogy padlótól plafonig érő zuhanyfalat szeretnél-e inkább, vagy csak egy spanyol falra hasonlító üvegfalra vágysz. Igazából a dizájntól eltekintve más különbség nincs a két változat között. Azt figyelembe vehetjük, hogy ha teljes mértékben leválasztod a zuhanyzót a fürdőszoba többi részétől, akkor sokkal melegebb lehet majd odabent.

Ha szereted a forróságot zuhanyzás közben, akkor magas zuhanyfalat vásárolj, de ha a szellős fürdőt és frissítő zuhanyzást preferálod, akkor inkább az alacsonyabb zuhanyfal lesz számodra a megfelelő.

Mennyire törékeny egy zuhanyfal?

Nem mondható kimondottan törékenynek a zuhanyfal, hiszen olyan megerősített, edzett üvegből készül, amit nem könnyű eltörni. Persze féltéglával is nekiállhatsz, de semmiképpen nem kell attól tartanod, hogy egyszer csak szilánkokra törik. Szekurit üvegből készülnek a zuhanyfalak, ami eleve kiemelten biztonságossá teszi azokat, még törés esetén is.