Online ülést tartott az Európai Közepes Méretű Városok Együttműködési Hálózata

Nyíregyháza Megyei Jogú Város is részt vett 2021. június 10-én az Európai Közepes Méretű Városok Együttműködési Hálózata online ülésén, melynek fő témája a lakossági ügyfélszolgálatok működése volt.

 

 

A St. Pölten város által 26 éve koordinált városhálózat online-ülésen 6 országból, 10 város képviselői vettek részt: St. Pölten/A, Heidenheim/D, Leszno/PL, Leoben/A, Jihlava/Cz, Brünn/Cz, Hodonin/Cz, Kazanlak/BG, Nagykanizsa/H, és Nyíregyháza/H.

A megadott témában, többek között a következő kérdésekre keresték a városhálózat tagvárosai a választ: hogyan fogadják az ügyfeleket a városházán, mit tehet a hivatalnok az ügyfélért, hogyan lehet a hivatali csatornákat lerövidíteni, felgyorsítani, megkönnyíteni, hogyan segít egy tudásplatform, hogyan működik az ügyfélszolgálat a járvány idején.

Az 5 nyelvű szinkrontolmácsolással zajló ülést, Mag. Matthias Stadler, St. Pölten polgármestere nyitotta meg, majd azt követően a témához kapcsolódó előadások hangzottak el:

Nyíregyháza 2001-ben csatlakozott a városhálózathoz. Városunk képviseletében: Dr. Szemán Sándor, címzetes főjegyző mutatta be a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatain folyó munkát, és a COVID járvány kapcsán bevezetett intézkedéseket.

 

 

St. Pölten ügyfélszolgálatának vezetője, Martin Koutny, tájékoztatást adott a januári helyhatósági választások tapasztalatairól, hogy hogyan lehet biztonságosan megszervezni a választásokat a járvány idején.

Heidenheim főpolgármestere, Bernhard Ilg, a korszerű digitális ügyfélszolgálat bevezetéséről számolt be.

Az első alkalommal szervezett online-találkozót, várhatóan továbbiak fogják követni, hogy a tagvárosok minél több hasznos tapasztalatot, információt tudjanak egymással megosztani.

Fotó: Városháza