Új bölcsőde épül Nyíregyháza-Nyírszőlős településrészen

A NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. 197,65 millió forint, százszázalékos, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az „Új bölcsőde építése Nyíregyháza-Nyírszőlős településrészen” című, TOP-6.2.1-19-NY2-2020-00006 azonosítószámú pályázat megvalósítására. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

Az „Új bölcsőde építése Nyíregyháza-Nyírszőlős településrészen” című pályázat célja a családok segítése, új, modern bölcsőde intézmény létrehozásán keresztül. Ezen felül új férőhelyek létrehozását célozza meg (24 fő), amely magas színvonalú szolgáltatással párosul. A projekt hatására javul a kisgyermekeket nevelők munkavállalásának lehetősége, megteremtődik az egyenlő hozzáférés esélye, a projekt közvetlenül segíti a családokat. Megvalósulásával tehát nőnek a település és a településrész bölcsődei kapacitásai, illetve magas minőségű szolgáltatásnyújtás kerül létrehozásra.

Jelenleg a település részen, 3 éven aluli gyermekek részére szolgáltatás nem áll rendelkezésre, így egy hiánypótló beruházás valósul meg a bölcsőde megépítésével.

A projekt közvetett célja Nyíregyháza és Nyírszőlős településrész népességmegtartó erejének növelése, az életminőség javítása.

A projekt egyéb célja:

•    Nyíregyháza-Nyírszőlős településrészen a bölcsődei ellátás kapacitásának növelése új, modern bölcsődei férőhelyek kialakításával
•    3 év alatti gyermekek napközbeni ellátásának biztosítása igény esetén
•    Minőségi szolgáltatásbővítés
•    Infrastrukturális fejlesztés és a családok életminőségének javítása Nyíregyháza-Nyírszőlős településrészen

A bölcsőde építésének engedélyezési tervei elkészültek, jelenleg az engedélyezési eljárás valamint a kiviteli tervek készítése zajlik. A projekt tervezett befejezése 2022. november 30.

A beruházás 100 %-os támogatottság mellett, mintegy 198 millió Ft ráfordítással valósulhat meg.„A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.