5 milliárd útfejlesztésre Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 5 milliárd Ft vissza nem térítendő kormányzati támogatásban részesült, amelyet útfejlesztésre, útfelújításra fordít. A több ütemben és több városrészt érintően megvalósuló útfejlesztés első szakaszában földútból szilárd burkolatú aszfaltos út épül 18 utcában.

 

 

A kivitelezők tájékoztatása szerint a munkálatok minden helyszínen a tervezett ütemben haladnak.

A Kertvárosban, a Gerely, Íjász, Vitorlás, Búvár és Árbóc utcákban jelenleg geodéziai mérések, terület-előkészítő munkálatok vannak folyamatban, és az ideiglenes forgalomkorlátozás kiépítése.

Kistelekiszőlőben a Hegedű utcában és a Tallér közben egyidőben történik az elektromos és hírközlési kábelek kiváltása, kerítések áthelyezése és a csapadékcsatorna építése, részleges forgalomkorlátozások mellett.

Oroson a Szamóca utcában, és Sóstóhegyen a Hadobás soron jelenleg az elektromos hálózat kiváltása zajlik.

Vajdabokorban az Ereszalja és a Szarka utcában a jelenlegi munkafázisban az útalap és szikkasztó árkok építése van folyamatban, részleges forgalomkorlátozás mellett.

Nyírszőlősön a Szamos utcában a csapadékvíz szikkasztórendszer és az aknák építése zajlik.

Rozsrétszőlőn a Hajlás utcában a csapadékvíz szikkasztórendszer és aknák építése mellett megkezdődött a kerítések átépítése és az elektromos hálózat új oszlopainak lehelyezése.

 

Kérjük az érintett utcákban közlekedők fokozott figyelmét, türelmét és megértését.