Ajándék Tourist-Police pólók diákoknak

Nyíregyháza MJV Önkormányzata elkötelezett a Nyíregyházi Rendőrkapitányság által diákoknak szervezett, közösségi szolgálat keretében megvalósuló Tourist-Police bűnmegelőzési program kapcsán. Az önkormányzat 2021-ben, az egységes megjelenés érdekében 100 db Tourist-Police feliratos pólóval támogatta a programot, bruttó 152.400 Ft értékben.

 

 

Az ajándék pólókat július 6-án Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere adta át Ferenc Róbert r. ezredes, kapitányságvezető-helyettesnek és a diákoknak.

A nyíregyházi középiskolák és a Nyíregyháza Rendőrkapitányság közötti együttműködési megállapodás alapján, az 50 órás közösségi szolgálat keretében vesznek részt a diákok az immár hetedik éve zajló Tourist-Police programban. Az együttműködést a középiskolák kezdeményezték és szinte mindegyik nyíregyházi oktatási intézménnyel jött már létre megállapodás. A diákok Tiszavasváriból, Tokajból, Debrecenből is érkeztek. A program az idegenforgalmi szezonban, konkrétan június 21. és augusztus 31. között zajlik, idén 102 diák közreműködésével. Az idegen nyelveket is beszélő diákok a turisztikai szempontból kiemelt területeken (belváros, Sóstó) teljesítenek szolgálatot bűnmegelőzési szakemberekkel és egyenruhás járőrökkel napi 3-4 órában. A járőrszolgálat során 6 nyelvre lefordított szórólapokat osztanak, mely hasznos tippeket, tanácsokat tartalmaz a helyieknek és az ide látogató turistáknak arra vonatkozóan, hogy hogyan ne váljanak bűncselekmények áldozatává.

 

Mindezek mellett természetesen a jelenlétükkel is növelik a turisták biztonságérzetét, akik bizalommal fordulhatnak hozzájuk tanácsért, útbaigazításért, segítségnyújtásért.

Fotó: Szarka Lajos