Hogyan érdemes ásót keresni a kertészeti munkákhoz manapság?

Ebben a bejegyzésben a kertészeti munkálatokhoz használatos ásókkal foglalkozunk kiemelten. Nem titkolt szándékunk azon olvasók számára praktikus segédletet nyújtani a választáshoz, akik épp ásó keresésben vannak.

 

 

 

Úgyhogy ennek szellemében megnézzük a korszerű ásókkal szembeni jogos elvárásokat, majd pedig mutatunk konkrét példát is. Vagyis felhívjuk a figyelmet az olyan ásó típusra, aminek az egyes modelljei ár-érték szempontjából elsőrendű választást jelenthetnek.

Először is nézzük meg, milyen feladatokra is szokás ásót használni?

A kiszemelt ásó lehetséges felhasználási módjait tekintve többféle lehetőség is elképzelhető. Előfordulhat például, hogy magát az ásót otthon szeretnénk majd hasznosítani a kertben, vagy pedig a nyaraló környezetében.

Emellett persze az is lehetséges forgatókönyv, hogy az ásó professzionális körülmények közé kerül. Vagyis egy-egy intézmény kertészeti szerszámai közé, illetve alternatív lehetőségként kertészeti munkákkal foglalkozó vállalkozás eszközállományába.

Minél gyakoribb és intenzívebb lehet a beszerezni kívánt ásó várható felhasználása, annál inkább javasolt lehet a masszív, strapabíró jelleget és felépítést keresni.

A leginkább jogosnak számító elvárások a modern kertész ásókkal szemben

Az ásóval történő hatékony munkavégzés egyik kulcsa maga a szerkezet feje. Ma már kovácsolt polírozott fejjel ellátott ásó beszerzésére is adottak a lehetőségek, ami extra hasznosulást jelenthet. Merthogy az ilyen típusú fejek a kemény talajon is érvényesülnek, elősegítve ezáltal az ásóval történő eredményes munkavégzést.

Nem mindegy persze az sem, hogy a kertész ásó nyelve milyen mértékben tudja támogatni a hatékonyságunkat a munkavégzés keretei között. A manapság beszerezhető opciók között az időjárásálló kemény kőrisfa nyél lehet az, amivel a lehető legkönnyebben boldogulhatunk.

 

 

Persze a nyél kapcsán erősen javasolt úgy választani, hogy az ásó nyele kellőképpen idomuljon a magasságunkhoz. Így nem fáradunk majd el munka közben indokolatlanul rövid idő alatt.

Mutatunk olyan kertész ásókat, amelyekben jó eséllyel nem fogunk csalódni

A Spear & Jackson kertész ásók korszerű változatai a legritkább esetekben sem okoznak csalódást. Habár viszonylag alacsony az önsúlyuk, ettől függetlenül kifejezetten masszívak és bírják akár az extrém terhelést is.

Nagy előnye a használatuknak, hogy egész egyszerűen kézre állnak. A kulcs pedig értelemszerűen a Spear & Jackson kertész ásók feje, amely igényesen kimunkált, kovácsolt és polírozott. Legyen tehát szó otthoni alkalmazásról vagy napi rendszerességgel történő bevetésről, ezek az ásók tényleg kiemelt hatékonysággal segíthetik elő a hatékonyságunkat munka közben.