Melyik kártyajóslás a legjobb? Ismerd meg a tarot jóslást!

Már nagyszüleink is meséltek vidám kártyadélutánokról: amikor összeültek a barátnők vasárnap délután egy kis süti mellett, illetve, mikor a legények pár pohár bor mellett verték a blattot. Nem mai találmány a kártyajáték, de már nagyszüleink számára sem volt az. Első írásos feljegyzések a 13. századból származnak a kártyák használatáról. A szigorú, vallásos középkorban nem örvendett nagy népszerűségnek a rendkövetők között, de a felvilágosodás, polgárosodás folyományaként ismét elterjedt a használata. Játék? Komoly jós? Mindkettő? Milyen kártyafajták vannak? Miért népszerű a tarot? Ezekre kerestük meg a választ!

 

 

 

Ahány nép, annyi kártya

A kártyajátékoknak ma már számtalan fajtája van. Ide tartoznak a hagyományos paklik, mint a Francia-, Magyar, Cigány-, Angyal-, Lenormand, Tarokk és Tarot kártya, de ebbe az osztályba soroljuk az utóbbi évtizedekben kifejlesztett egyéb szórakoztató kártyákat (Uno, Solo, Fekete Péter, Monopoly, mesekártyák, memóriakártyák). Jövőmondásra azonban csak az előbb felsorolt 7 típust alkalmazzák hivatásos jósok.

A leggyakrabban a Tarot kártyához fordulnak jövőjükkel kapcsolatos kérdésekkel az emberek. Ez a kártyáról kialakult megbízható kép, a képzett kártyavetők, s talán a Tarot kártya eredetiségében rejlik. Úgy tudjuk, hogy ez a típus lehet az egyik legősibb. Bár először egy 13. századi dokumentumban olvashatunk róla, akkor már a betiltását, használatának korlátozását hangoztatta az Egyház. Így valószínű, már egy jó ideje alkalmazta azt a köznép.

Mára többféle Tarot kártyatípus is elterjedt. Az alapstruktúrában megegyeznek, az értelmezésnél, a kártyákon megjelenő információk mennyiségében lehetnek eltérések. A leggyakrabban a Rider Wait és Crowley tarottal vetnek sorsot.

Mit tud a Tarot kártya?

A Tarot kártya mindent tud, de csak azt mondja el, amit a kártyavető és az érdeklődő kérdez tőle. Szimbólumokkal kommunikál: a kártya titokzatos nyelvén, melynek megértése gyakorlatot és szaktudást igényel.

Csendes hírnök, melynek hangját csak a képzett kártyavető hallja, és érti meg. Figyeljünk oda, hogy gyakorlott, hiteles jósokhoz forduljunk, mert bár sokan kételkedve mennek el jósoltatni, az elhangzottakat olykor kőbe vésett szavaknak veszik a kezdetben szkeptikusak is.

Miről tájékoztat a Tarot kártya?

A kártyák indirekt informátorok. A szerencseszámokat nem fogják konkrétan a kérdező elé tárni, de arra tehetnek utalást, mikor érdemes nagyobbat kockáztatni. A kártya értelmezéséhez a legfontosabb az önmagunkkal szembeni őszinteség.  A lapok tükröt mutatnak nekünk, rávilágítanak valódi énünkre, amit gyakran nem akarunk észrevenni.

Ha rászánjuk magunkat, hogy kártyavetést kérjünk, készüljünk fel rá! Kicsit hasonlítható a gyónáshoz: szembesítenek minket önmagunkkal, pozitívumainkkal, negatívumainkkal egyaránt.

 

Önismereti tréning vagy jövőbelátás?

Akik csak felületesen “ismerik” a kártyajóslást, ők hangoztatják legjobban, mennyire haszontalan. Ugyanakkor, valójában ők a legkíváncsibbak is arra, mit tartogat számukra a jövő.

A Tarot kártyavetés alkalmával többféle kirakási módot is alkalmazhat a jós az érintett területet (szerelem, karrier, család) illetően.

Mivel az élet különböző szegmensei összefüggnek egymással, így tisztán szerelmi, vagy karrier tarot sem létezik, hiszen kicsit az egyéb szegmens is érintve lesz a jóslat folyamán.

A lapok vetésével, elemzésével egyre közelebb kerülhetünk magunkhoz. A valódi énünk megismerése, feltárása közben életutunkra is rálátást nyerhetünk. A kártyavető kérdései észrevétlenül célozzák meg a bennünk rejlő kérdéseket, s csak azon vesszük észre magunkat, hogy bár konkrét választ nem kaptunk semmire, mégis tudjuk, mi a teendőnk, hol a célunk, mi az irányunk.

A Tarot kártyából útmutatást kaphatunk, ha elismerjük annak erejét, őszinték vagyunk magunkkal és a jóssal szemben, s nyitottak a szerzett információkra. A Tarot kártyavetés megtanulható, de kezdetnek előbb csak tapasztaljuk meg hiteles kártyavető által annak erejét. Az EZO TV jósai is készséggel várnak mindenkit, aki úgy érzi: itt a lélek-leltár, önismeret ideje!