Szabolcsban zárul a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hároméves programja

Országszerte több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Ifyou – „Ifjúsági önkéntesek hálózata” című programjában. A projektet nyári táborokkal zárja a karitatív szervezet, melyek alkalmával a fiatal önkéntesek segítő tevékenységet végeznek különböző helyszíneken, és megtervezik a projektben létrejött önkéntes hálózat további akcióit. Mert bár a projekt megvalósítási időszaka lezárult, az önkéntesek hálózata tovább működik országszerte.

 

 

A Máltai Szeretetszolgálat negyven fiatal önkéntese öt napon át nyújt segítséget a Felzárkózó Települések program nyírségi helyszínein,  valamint a karitatív szervezet fogyatékkal élőket gondozó intézményeiben. Az önkéntesek az észak-magyarországi és az észak-alföldi régióból érkeznek (pl. Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Karcag, Kisvárda), és a különböző helyszíneken kerítésfestéssel, tereprendezéssel, a mozgó játszótér csapatépítő és ügyességi játékaival, valamint felnőttek és gyerekek számára szervezett kreatív foglalkozásokkal segítenek.

A projektzáró nyári tábor sajtónyilvános programjaira 2021. 07. 21-én Nyírpilisen kerül sor.

Az európai uniós forrásból, a Széchenyi 2020 programban megvalósult „Ifjúsági önkéntes közösségek hálózata” című EFOP-1.3.6-17-2017-000002 számú projektnek köszönhetően hat vidéki városban regionális önkéntes központokat alakítottak ki, létrejött egy weblap és egy ahhoz kapcsolódó mobiltelefonos applikáció, melynek segítségével fogadóhelyek felhívásaira jelentkezhetnek az önkénteskedni vágyó fiatalok. Az IfYou projekt keretében az önkéntesség különböző formáit ismerhették meg a 8-25 év közötti gyerekek és fiatalok. Segélyakciókban közreműködhettek, idősotthonokban, fogyatékossággal élők intézményeiben, sport és művészeti rendezvényeken, valamint táborokban próbálhatták ki magukat önkéntes segítőként. Az Ifyou projekt részleteiről itt olvashatnak: https://maltai.hu/cikk/hir/4097