Minden szülő rémálma: hosszú utazás gyerekkel

Szülőként kinek ne lenne ismerős az utazások alkalmával az "Anya unatkozom", "játszunk valamit" vagy épp a "mivel foglaljam el magam?" kezdetű mondatok. Ezeket hatékonyan kiküszöbölhetjük egy-egy jól megválasztott utazójátékkal. Lássuk, hogy milyen játékok ideálisak autózáshoz, vonatozáshoz vagy épp repüléshez!

 

 

Milyen a jó utazójáték?

Alapvető fontosságú, hogy egy utazójáték legyen kevés darabból álló, foglaljon kis helyet, és lehetőleg a szülő nélkül is lehessen vele játszani. Ez lehet egy már ismert játék utazóváltozata, de akár valami újdonság is a Játékszigettől. A lényeg, hogy huzamosabb ideig le tudjuk vele kötni a gyereket.

Jellemzően az első időszak még változatos és érdekességekkel teli, de egy idő után minden elfoglaltság unalmassá válik. Ilyenkor érdemes előkapni az előre bekészített játékok egyikét, amivel hatékonyan megelőzhető az unalom. Mert azt tudhatjuk, hogy ha egy gyerek unatkozik, akkor előszeretettel nyafog, vagy épp követel magának figyelmet. Éppen ezért, lehetőség szerint egyszerre mindig egy újdonsággal rukkoljunk elő, hogy későbbre is maradjon meglepetés.

Mit válasszunk autóba, vonatra vagy repülőre?

Autóba kiváló választás a Szuper Mágikus Jinn, amihez a műanyag tigrisen kívül nincs is szükség másra. Ez a kis barchoba mester 5 témakörben próbálja kitalálni, hogy mire gondolt a játékos. Igennel, nemmel, nem tudommal és attól függ szavakkal lehet válaszolni a kérdéseire, ami után azonnal érkezik is a következő. A játék vicces és interaktív, így sokadszorra is hatékonyan leköti a gyerekek figyelmét. Ha nem jön rá a megfejtésre, akkor a miénk a győzelem!

 

Nagyobbaknak nagyon jó szórakozást nyújt a BrainBox. Alaposan megtornáztatja a memóriát és a koncentrációs képességet, valamint nem mellesleg az olvasást is gyakorolja általa a gyerek. Igazi jolly joker játék a nyárra.

Vonatos, illetve repülős utazás esetén fontos szempont, hogy ne adjon ki olyan hangot, ami idegesítené, vagy épp zavarná többi utazót. Arról nem is beszélve, hogy a méret is számít, hiszen több csomaggal kelünk útra, így fontos, hogy az utazójáték ne foglaljon túl nagy helyet. Ilyenkor hasznos lehet a Pop it, a különféle Rubik játékok vagy épp egy hagyományos vagy vizes kifestő. Ez nagyon mókás, mert nincs szükség másra, mint arra, hogy a speciális tollat megtöltsük vízzel, ami elő is csalja a színeket. Ha megszárad, a színek eltűnnek, de egy kis víz hatására bármikor előhívhatóak.

Végül pedig a legkisebbeknek is kell vinni játékokat, amik esetében fontos a biztonság, és az sem árt, ha puhák. A különféle Fisher Price termékek, mint például a puha, lapozható könyv vagy épp a több oldallal rendelkező izgalmas kocka mind-mind remek szórakozást nyújthatnak.