Nyíregyháza szíve-lelke benne: új turisztikai film városunkról

Több mint húsz helyszínen, közel hatvan nyíregyházi kötődésű gyermek és felnőtt részvételével zajlott a város turisztikai imázsfilmjének forgatása. A szereplőket nyíregyházi sajtóorgánumokon keresztül toboroztuk, és a felhívásnak köszönhetően megmozdult a város lakossága, ezzel még személyesebbé téve a filmet.

 

 

Jelentkezett például olyan család, aki a nagymamának szeretett volna meglepetést szerezni a képkockákkal, vagy fiatalok, akiket érdekelt a filmezés világa, de szerepelt helyi óvónő, ügyvéd, senior sportoló is. A rövidfilm elkészítésének célja, hogy a belföldi és külföldi turistáknak megmutassuk városunk turisztikai attrakcióit, valamint azokat a programlehetőségeket, amelyek Nyíregyházát oly szerethetővé teszik.

A film elkészítésében városunk több intézménye, egyesülete, vendéglátó helye is közreműködött, ezzel is kifejezve Nyíregyháza sokszínűségét. A képeken megjelenik az állatpark, a fürdő, és a múzeumfalu, a város terei, parkjai, valamint a múzeumok és a templomok. Részt vesznek benne helyi néptáncosok, lovasok, illetve a színház társulata. A videó igazi szerelemgyermek, hiszen a szereplőkön túl a producer és a stáb néhány tagja is nyíregyházi kötődésű, sőt a videó alatt felcsendülő zenét is helyi zeneszerző és énekes készítette.

Nyíregyházi imázsfilm:

A nyíregyházi rövidfilm ugyanakkor csak az egyik szelete annak a közös desztinációs videónak, amely a Kassai Régió Turizmus Idegenforgalmi Szervezetével az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül készült (FMP-E/1901/4.1/033) "NYKE - modern promóciós eszközök létrehozása a határokon átnyúló turisztikai célpontok turizmusának támogatására" címmel. A projekt fő célja a desztinációs szervezetek határon átnyúló együttműködésének növelése volt a szlovák-magyar határvidéken.

A nyíregyházi forgatással egy időben a kassai régióban is lencsevégre kapták a legélménytelibb attrakciókat, hiszen a projekt végső kimenetele az volt, hogy a két desztináció együtt alkosson meg egy filmet, ami átfogó képet nyújt a nézőknek a határon átívelő látnivalókról. „A videó alapján akár egy bakancslistát is összeállíthatunk, amely nemcsak hazánkban, hanem Szlovákiában is kihagyhatatlan úti célokat kínál.” – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.  

Magyar-szlovák közös desztinációs videó: https://www.youtube.com/watch?v=7IAARUe4LQ4