Így lesz a Te kutyád a legboldogabb a világon!

Minden gazdi arra törekszik, hogy kutyáját a lehető legnagyobb boldogságban és egészségben nevelhesse. Az állattartás nem egyszerű feladat, számos összetevő szükséges ahhoz, hogy jól végezzük a feladatunkat. Összeszedtük a legfontosabbakat!

 

 

Min múlik a boldogság?

A boldogság szó szinonimái az öröm és az elégedettség. Ez a jólléti állapot segít minket abban, hogy az elénk gördülő akadályokkal megbirkózhassunk, és ne kelljen nélkülöznünk.

A boldogság a szükségleteink folyamatos kielégülését is jelenti, amely nem csak a fizikai, de a lelki tevékenységekre is utal.

Kutyákra lefordítva ez azt jelenti, hogy attól, hogy négylábú barátunkat elvisszük sétálni és megetetjük, nem feltétlenül tesszük boldoggá. A gazdi és a kutya közti kommunikáció elengedhetetlen fontosságú a boldogság útjának irányában. Fontos felismernünk a jeleket, amiket a kutya küld felénk, és vele szemben is következetesnek kell lennünk, hogy megértse a közléseket.

Tér, friss levegő és testmozgás

A kutyák számára naponta legalább fél óra friss levegőn töltött séta vagy szabad mozgás szükséges az egészséges fejlődéshez. A közös futás, játék vagy valamilyen kutyás ügyességi sport is remek módja a feszültség levezetésének.

A mozgásigény fajtánként, életkoronként és testmérettől függően is eltérhet, ezért mindig alkalmazkodjunk kutyánk igényeihez. A túl kevés mozgás nem megfelelő izomfejlődéshez, a túl sok mozgás pedig izületi és csont fejlődési rendellenességhez vezethet!

 

 

Egészséges és tápanyagdús étrend

Az, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, jelentősen befolyásolja az egészségünket. Ez a kutyáknál sincs másképp, azonban nekünk kell gondoskodnunk a megfelelő táplálásukról, ami nagy felelősség.

Alkalmazkodjunk kutyánk fizikai igényeihez, életkorához, és válasszunk vitamindús, jó minőségű kutyatápot. Négylábú barátunk egészségéhez és fittségéhez Happy Dog kutyatápokkal járulhatunk hozzá, amelyek optimális tápanyag- és energiatartalommal segítik a fejlődést.

Figyeljünk oda az időzítésre is, próbáljuk minden nap ugyanabban az időben etetni kedvencünket, mert a rendszertelenség is okozhat egészségügyi problémákat.

Társas kapcsolatok, gondoskodás

A kutyák csak úgy, mint az emberek, társas lények. Emberek és állattársak közelségére is vágynak, ezért elengedhetetlen a más kutyákkal való szocializáció, közös játék.

Mi a legjobbat akkor tehetünk, ha sok hasznos időt töltünk kedvencünkkel, és folyamatosan kommunikálunk vele. Törekedjünk a következetességre, ne zavarjuk össze őt olyan szabályokkal, amiket hol betartatunk, hol nem.

A gondoskodáshoz hozzátartozik a megfelelő orvosi ellátás is. A kötelező oltások mellett rendszeres szűrővizsgálatok elvégzése is ajánlott, illetve a kártevők elleni védekezésre is nagy hangsúlyt kell fektetni.

Járulj hozzá kutyád boldogságához és egészséges fejlődéséhez a Petissimo remek kutyatápjaival!