Könyvajánló nem csak vállalkozóknak

Az önfejlesztés nélkülözhetetlen a vállalkozói életben. A gyorsan változó trendek megkövetelik, hogy felkészültek legyünk, akár szolgáltatást, akár terméket értékesítünk. Vannak olyan tudnivalók, amelyek örök érvényűek, éppen ezért érdemes áttekinteni a vállalkozóknak szánt könyvajánlókat.

 

 

 

A kulcs az önfejlesztés

Az olvasás boldogabbá tesz, segíti a kommunikációt és magabiztosságot kölcsönöz. A legjobb befektetés a tudás, ezért érdemes mihamarabb törekedni a szükséges tudásanyag felhalmozására.

A sikeres emberek egyik legfontosabb ismérve a folyamatos önfejlesztés. A vállalkozói lét megköveteli, hogy folyamatosan fejlesszük magunkat, legyen egyfajta tudásszomj az életünkben amiatt, hogy megismerjük önmagunkat, új készségeket sajátítsunk el, és egyre nagyobb célokat valósítsunk meg.

Azt, hogy milyen könyveket érdemes elolvasni, mindig az adott vállalkozás típusa határozza meg, ám van néhány olyan üzletről és önképzésről szóló könyv, amelyek örök érvényűek.

Könyvajánló általános önfejlesztéshez

A Tacit Project könyvajánlója alapján mutatunk néhány olyan alapművet, amelyet mindenképpen érdemes elolvasni akár induló vállalkozóknak, akár már meglévő cégtulajdonosoknak.
Kiemelnénk egy igazán különleges olvasmányt, Nathaniel Branden: The Six Pillars of Self-Esteem című művét. A könyv kifejti az önbecsülés 6 alappillérét. A mű tisztázza, hogy mi számít önbecsülésnek és mi nem; kifejti, hogy miért fontos az önbecsülés, és hogy ez miért válik egyre fontosabbá napjainkban. A szerzemény szerint összességében az önbecsülés 6 alappillére: a tudatosság, az önelfogadás, a felelősségvállalás, a magabiztosság, a céltudatosság és a személyes integritás gyakorlása. A könyv elolvasása rávilágít azokra a hiányos területekre amelyekkel érdemes többet foglalkoznunk, fejlődve ezáltal.

Ajánlott néhány további alapművet is a kezünkbe venni, mint Dale Carnegie: Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk az embereket, vagy Robert Cialdini: Hatás – A befolyásolás pszichológiája, esetleg Yuval Noah Harari: Sapiens – Az emberiség rövid története című könyvét.

 

Üzleti könyvajánló

Az induló vállalkozások segítésére létrejött Tacit Project további, üzleti témájú könyveket is ajánl, mint Jim Paul: What I Learned Losing a Million Dollars című irománya. A könyv egy tőzsdespekuláns meggazdagodásáról és bukásáról szóló történetet tartalmaz, egy kis tömegpszichológiával fűszerezve. Drew Whitman: Cashvertising című alkotásban pedig okos tippeket szerezhetünk a reklámszövegezési stratégiákról. Dave Ramsey: The Total Money Makeover című kötete a helyes pénzügyi döntéseket taglalja, és új megvilágításba helyezi a pénz fogalmát.

Legyen tele a könyvespolcod

A sikeres, gazdag emberek általában sok könyvvel rendelkeznek, hiszen tudásuk és készségeik nagy részét ebből merítik. A magas színvonalú életminőség legmeghatározóbb alappillére a jól megválasztott olvasólistában rejlik.