Újabb díjak, elismerések Nyíregyházának

Dr. Kovács Ferenc polgármester és Jászai Menyhért alpolgármester jelentették be: a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Befektetési Ügynökség 2020-ban „Az Év Ipari Parkja díjat” a Nyíregyházi Ipari Parknak ítélte oda. Nyíregyháza MJV Önkormányzata a Tehetségbarát Önkormányzat Díjat is elnyerte a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. által kiírt pályázaton.

 

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Befektetési Ügynökség 2020-ban „Az Év Ipari Parkja díjat” a Nyíregyházi Ipari Parknak ítélte oda. Az elismerést Jászai Menyhért alpolgármester vette át az önkormányzat nevében a Nemzeti Befektetési Ügynökség Gálarendezvényén, Budapesten.

A díjazás célja hagyományosan a kiemelkedő teljesítményt elérő befektetők és vállalatok elismerése volt. Nyolc kategóriában díjazták azokat, akik elkötelezett tevékenységükkel kiemelten járulnak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez. A 127 hektáros nyíregyházi, déli ipari parkot az elmúlt években számos vállalat választotta székhelyéül. Az önkormányzat sikeres befektetésösztönzési politikájának, a Nyíregyházi Ipari Park Kft. létrehozásának és eredményes működésének köszönhetően pedig csak egyre népszerűbb a cégek körében.

Nyíregyháza MJV Önkormányzata Tehetségbarát Önkormányzat Díjat nyert a családokért felelős tárca nélküli miniszter megbízásából a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. által kiírt pályázaton. Az elismerést szeptember 9-én Jászai Menyhért alpolgármester vette át a „Bonis Bona” – A nemzet tehetségeiért" díj, valamint a Tehetségbarát Önkormányzat díj ünnepélyes átadó gáláján Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli minisztertől. A díjat azok az önkormányzatok vehetik át, amelyek alapfeladataikon túl aktív tevékenységükkel segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. Az elismerés mellé járó 1.500.000 Ft támogatásból többek között ifjúsági programok és ifjúságpolitikai szakmai nap valósulhat meg a Nyíregyházi Ifjúsági Kerekasztal és a Diákpolgármesteri Iroda közreműködésével. A díj összegének felét a tehetséges gyermekek és fiatalok egyéni vagy csoportos fejlesztésére, szakmai és anyagi támogatására fordítja az önkormányzat.