Bor a vendéglátásban ingyenes képzés Nyíregyházán is

A Magyar Turisztikai Ügynökség nevében szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy október 4-én elindult az idei, 10 állomásos Bor a vendéglátásban képzéssorozat, amellyel a Magyar Turisztikai Ügynökség célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásának bővítése. Az egynapos, tartalmas képzés minden borral foglalkozó számára tartalmaz érdekes és hasznos ismereteket.

 

 

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az egyes helyszínek befogadóképessége 50 főben maximált, és belépéskor védettségi igazolvány felmutatását kérjük. Az eseménysorozat egyik állomása október 20-án Nyíregyháza, ahol még vannak szabad helyek.

Rendkívüli sikerrel indult el Budapesten az idei, 10 állomásos Bor a vendéglátásban képzéssorozat, amellyel a Magyar Turisztikai Ügynökség célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásának bővítése. Az egynapos, tartalmas képzés minden borral foglalkozó számára tartalmaz érdekes és hasznos ismereteket.

Mi alakítja a hazai borok karakterét és melyek az egyes borrégiók legelterjedtebb fajtái? Hogyan állapítsuk meg, hogy az adott bor milyen jellemzőkkel bír, és hogyan kóstoljuk helyesen bort? Melyek a borkínálás alapvető szabályai és vendégmarasztaló trükkjei? Mire érdemes figyelni a borlap összeállításakor és melyek a bor-étel párosítás alapelvei?

Többek között ezekről is hallhattak a résztvevők a Bor a vendéglátásban képzéssorozat első, budapesti állomásának résztvevői október 4-én. A teltházas eseményen két neves szakember, Petzold Attila boroktató és Blazsovszky Péter sommelier avatták be a jelenlévőket a borászat, a borkínálás és a bor-étel párosítás alapjaiba. A közönség soraiban ülő, éttermi és szállodai szakemberektől rengeteg konkrét, gyakorlatias kérdés is érkezett, workshop jelleggel.

A tanfolyammal az MTÜ szeretne hozzájárulni, hogy a hazai éttermek és egyéb vendéglátóhelyek munkatársai naprakész információk birtokában tudjanak munkájuk során borral kapcsolatos döntéseket meghozni, a vendégeknek bort ajánlani, felszolgálni.

A tanfolyam ingyenes, 1 napos, melynek végén a résztvevők a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított Tanúsítványt kapnak. A tavalyi képzésen 7 helyszínen 250 fő vett részt, a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszínek száma idén bővült.

 

 

Néhány kivétellel még lehet jelentkezni az országos képzéssorozat egyes állomásaira, az alábbiak szerint:

Győr                     október 6.

Sopron                 október 7.

Eger                     október 11.

Pécs                     október 13.

Balatonfüred      október 18. (betelt)

Nyíregyháza       október 20.

Szeged                 október 25.

Debrecen            október 28.

Budapest             november 2. (betelt)

 

A képzés ingyenes, azonban helyszínenként 50 főben korlátozott.

Időpontok, regisztráció: www.kepzes.bor.hu.