A digitális faktoring a jövő megoldása

Miért várnál holnapig, ha a jövő finanszírozási megoldása már ma is elérhető? Válaszd a piacon egyedülálló, 100%-ban digitális faktoring szolgáltatást, és a likviditás nem lehet akadálya céged növekedésének.

 

 

A digitalizáció térnyerése a pénzügyi szektorban is tetten érhető, ugyanis egyre több bank kínál innovatív szolgáltatásokat az ügyfelek megnyerése érdekében.

Mire való a faktoring finanszírozás?

Bár nem új keletű finanszírozási megoldásról van szó, hazánkban kevésbé elterjedt, nem úgy, mint az USA-ban vagy Nyugat-Európában. Noha a köznyelv mint hitelfajtát emlegeti, faktoring esetében szó sincs ilyesmiről. A hagyományos faktoring esetében a finanszírozási szolgáltatást nyújtó faktorcég a szerződésben meghatározott feltételek teljesülése esetén átvállalja az igénybevevő később esedékes, 30-120 nap lejáratú vevőköveteléseit. A megelőlegezés mértéke a számlák bruttó ellenértékének akár 90%-a is lehet.

A faktoring pénzügyi megállapodás legnagyobb előnye, hogy megoldást jelent a cégek likviditási problémáira.

Kik számára lehet előnyös a faktorálás?

Kiegyensúlyozatlan céged cash flow-ja, ezért szinte azonnal pénzhez szeretnél jutni, de a bankok nem állnak szóba veled, hogy hitelt vehess fel? Kezdő vállalkozásod van hitelfedezet nélkül, és emiatt nem finanszíroznak a bankok? A faktoring valós megoldást kínálhat mindkét esetben.

Ha céged azonnal pénzhez jutna, hogy fejlődésének és versenyképességének ne szabjanak határt a likviditási nehézségek, a faktorálás a te finanszírozási formád, keresd a FlexiBill szolgáltatását.

A faktoring további előnyei

A faktor nyilvántartja és kezeli a követeléseket, így terhet vesz le vállalkozásod válláról.

Effektív biztosítékot jelent a fizetési késésekkel és mulasztásokkal szemben.

Általa kezelhetőbbé válnak a szállítói kötelezettségek, a bevételek pontosan tervezhetők lesznek, nem lesz szükség folyamatos újratervezésre, amivel a cégvezetők időt spórolhatnak.

 

 

Mit nyújt a digitális faktoring?

Röviden: gyors számlafinanszírozást digitálisan kisebb cégek számára is, alacsonyabb összegű számlák esetében is.

  • Egyszerű

Digitális faktorálás esetén a teljes ügylet az ajánlatkéréstől a faktorálási kérelemig 100%-ban online történik. Nincs szükség személyes jelenlétre.

  • Gyors

Az elbírálás folyamata is gyorsabb, mint a hagyományos faktoring esetében, hiszen a bekért dokumentumok esetleges pótlására is online van lehetőség. Ráadásul akár 24 óra alatt is pénzhez juthatsz, ha megkötötted a faktorcéggel a keretszerződést.

  • Átlátható

Nincsenek rejtett költségek. A regisztrációt és néhány dokumentáció feltöltését követően pénzügyi algoritmus kalkulálja a finanszírozási keretösszeget és költséget, így a későbbiekben sem érhet meglepetés.

  • Környezetbarát

Nincsenek papírok, felesleges szerződéshegyek. Ez ráadásul a papírmunkára fordítandó időt is megspórolja a cégednek, hiszen nem kell nyitvatartási, ügyintézési időkhöz igazodni.

  • Akár egyetlen számla is faktoráltatható.