A konyha dísze - a mosogatómedence

Nem sokan vannak, akik szeretnek mosogatni. Így jó pár évvel ezelőtt az ő megmentésükre érkeztek a mosogatógépek, amelyek hihetetlen mértékben megkönnyítik a háziasszonyok és más családtagok dolgát. Főleg egy nagycsaládban vagy vendégváráskor nagyon sok időt, energiát és pénzt is megspórolunk azáltal, hogy rendelkezésünkre áll egy mosogatógép.

 

 

Ugyanakkor léteznek olyan holmik, pl. fából készült tálak, kényesebb üvegpoharak vagy érzékeny kerámiaedények, amelyeknek nem tesz jót, ha mosogatógépben mossuk őket. Ilyenkor jól jön egy mosogatómedence, ahol el tudjuk mosogatni ezt a néhány konyhai eszközt.

A mosogatótálca, mint központi elem

Ha egy konyhába belépünk, akkor tekintetünk szinte egyből a mosogatótálcára téved, akár üres, akár tele van. Hiszen a pult esik leginkább a nézőterünkbe, és egy szép csapteleppel méltán válik a mosogatómedence a konyha díszévé.

Nemcsak a speciális hozzáállást igénylő kellékek miatt jön jól egy mosogatótálca. A főzési, sütési előkészületekkor is jó hasznát vesszük, pl. mikor zöldséget vagy húst tisztítunk vagy a munkánk végeztével eltakarítunk mindent.

A Fürdőszoba-Szaniter Shopban a mosogatómedencék prémiumminőségű termékeivel találkozhatsz. Emellett páraelszívók, konyhai csaptelepek széles választékát leled meg itt. Nézz körül a honlapjukon, és nem fogsz csalódni!

A mosogatóválasztás szempontjai

Ugyanúgy, ahogy minden termék esetében, az a legjobb, ha a funkcionalitást tartjuk leginkább szem előtt, azt követik az olyan szempontok, mint esztétikum, szín, forma, anyag. Természetesen az ár is épp olyan meghatározó, mint az összes többi, illetve ezek kombinációja határozza meg, hogy milyen mosogatómedencét is válasszunk.

Nagymértékben befolyásolja döntésünket, hogy milyen az a környező terület, ahová kerül a mosogató. Milyen színű és stílusú a konyhabútor, a konyhapult és a csempe, járólap. És a legfőbb kérdés, hogy egyáltalán egy nagy konyhába fogjuk-e beszerelni, vagy csak egy kis garzonlakásról van szó.

Mindenki tudja, amikor egy ilyen vásárlásba kezd, hogy nem egy-két évre szól a felszerelés beépítése. Ezért meghatározó, hogy kik és milyen gyakorisággal használják ezt a konyhai elemet és egy- vagy két-, netán másfélmedencés legyen-e. Végül, de nem utolsósorban sor kerülhet a mosogatóhoz passzoló csaptelep kiválasztására.

 

Kerámia vagy gránit?

Mivel a mosogató a konyhának a legjobban igénybevett része, ezért meghatározó az anyag kiválasztása. A Fürdőszoba-Szaniter Shop a kiemelkedő minőségű gránit és kerámia mosogatómedencéket kínálja.

A gránit mosogató egy igazán masszív, strapabíró darab. Tisztítása rendkívül egyszerű, nem kell rendszeresen törölgetni. Nem tűnik fel rajta, ha fokozottabb igénybevételnek tesszük ki. Több színben és kialakításban is megvásárolható.

A kerámia mosogatók már igazi elit kategóriát képviselnek, méltán válnak a konyha ékkövévé. Felületük sima és fényes, nem szemcsés, mint a gránit mosogatónak, és nem látszódnak meg rajta a karcolások sem. A gránit és kerámia mosogatók minden konyhában tündökölnek!