Befejeződött a NYÍRVV Nonprofit Kft. telephelyének épületenergetikai fejlesztése

 A NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 131,98 millió forint, 100%-os, vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-6.5.1-19-NY1-2020-00002 számú „Épületenergetikai fejlesztés a NYÍRVV Nonprofit Kft.-nél” elnevezésű projekt megvalósítására. A pályázat lezárult, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat támogatásával valósult meg.

 

 

A Projekt célja: A NYÍRVV Nonprofit Kft. gépjármű javító műhelyének, lakatos műhelyének és a hozzájuk tartozó raktárépületek hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése, továbbá az épületek energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése, megújuló energiaforrások használatával.

A Projekt energiahatékonyságot célzó fejlesztés, amely az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését eredményezte. Ezen belül a megújuló energiaforrások elérhetőbbé tételét, használatának ösztönzését, népszerűsítését célozta meg.

A Projekt során megvalósult műszaki korszerűsítés: tetőfödém szigetelése, homlokzat szigetelése, nyílászárók cseréje, napelemes rendszer telepítése.

A tervezett épületenergetikai és megújuló energia felhasználására vonatkozó beruházási elemek megvalósításával egy korszerűbb, esztétikai szempontból is szebb épületben tudják ellátni a tevékenységhez szükséges feladatokat. A beruházás megvalósításával jelentősen csökkenthetőek az ingatlan rezsiköltségei, energiaköltségei.

A fejlesztés eredményeként csökken az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátása, csökken a primerenergia felhasználása, előtérbe kerül a megújuló energiaforrások használata, valamint mindezek használatának ösztönzése, népszerűsítése.

A Projekt a Széchenyi 2020 program keretében,  131.975.879 Ft Európai Uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg.