Decemberi programok a SZINDBÁDBAN

Komédia, előszilveszteri koncert, művészmozi és Ringató foglalkozás várja a Szindbád Közönségét az év utolsó hónapjában Komédia, előszilveszteri koncert, művészmozi és Ringató foglalkozás várja a Szindbád Közönségét az év utolsó hónapjában.

 

 

December 8-án 19 órakor Spiró György: Prah – Milliomosok darabja egy közös álmodozásra hívja a nézőt, torokszorítóan nevettető helyzetek sokaságán keresztül.

Mindannyian arra várunk, hogy egyszer csak ránk mosolyog a szerencse. Sokan közülünk hétről hétre öt számra, öt kicsi ikszre bízzuk és abban reménykedünk, hogy hátha a mi számainkat húzzák ki. Hogy ha nyernénk, megoldódna az életünk, sárga csekkjeink megszűnnének, utaznánk, adnánk a rokonoknak, barátainknak belőle, biztosan okosan befektetnénk...

Tóth Zoltán László rendezésében Juhász Borbála és Kokas Róbert viszi színre a darabot.

Online jegyek: https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/prah-milliomosok-128954/761980

 

Előszilveszter a Szindbádban

A helyi Hobo Tribute Band előszilveszteri koncertjét Pregitzer Fruzsina Jászai Mari-díjas színművész, a Móricz Zsigmond Színház társulatának tagja József Attila versekkel színesíti december 29-én 19 órai kezdettel.

Kopaszkutya!! A film és a korszak zenéje iránt érzett nosztalgia hívta életre a zenekart. A Hobo Tribute Band küldetésének választotta, a Hobo Blues Band zeneiségének és szellemiségének előadását.

A zenekar tagjai: Széll Jenő – ének, Nagy István – dob, Pákey Béla – basszusgitár, Iszály Gábor – gitár

Online jegyek: https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/eloszilveszter-a-hobo-tribute-banddal-128955/76209

 

Decemberi mozikínálatunk

Csütörtökönként a filmeké a főszerep a Szindbádban!

Penelopé Cruz főszereplésével a Mindenki tudja című filmet vetítjük december 2-án 18 órától.

A 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmje. A feszes thrillerben Laura testvére esküvőjére utazik vissza családjával Buenos Airesből spanyolországi szülőfalujába. Az este során azonban olyan események történnek, amelyek alaposan felforgatják az életét, és választás elé kényszerítik férje és egykori szerelme között.

Online jegyek: https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/mindenki-tudja-filmvetites-128928/762088

 

December 9-én egy klasszikus bűnügyi történeteket idéző, mégis váratlan fordulatokkal teli filmmel, a Teljes titoktartással várjuk a mozirajongókat.

Egy irodalmi szenzáció várva-várt utolsó kötetének nemzetközi fordítása a lehető legnagyobb titoktartás mellett készül, hogy a legtöbb nyelven egyidőben jelenhessen meg. Kilenc fordító luxusbunkerbe zárva dolgozik rajta, amikor váratlanul valaki online kiszivárogtatja a kötet első oldalait. A szivárogtató csak a fordítók közül kerülhet ki, és a kiadó semmilyen eszköztől sem riad vissza, hogy leleplezze őt.

Online jegyek: https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/teljes-titoktartas-filmvetites-128941/762089

 

Yao utazása december 16-án forog a Szindbád Moziban.

A francia szupersztár Omar Sy (Életrevalók, Derült égből apa, A belleville-i zsaru) Seydou Tall francia színészt alakítja, aki könyve népszerűsítéséért utazik Szenegál fővárosába, Dakarba. Bár innen származik, életében először jár itt. A kis faluban élő, 12 éves Yaonak (Lionel Louis Basse) a Tall iránti rajongásán kívül semmije sincsen. Elszökik otthonról, hogy több száz kilométert utazva végre találkozhasson bálványával.

Online jegyek: https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/yao-utazasai-filmvetites-128942/762090

 

Karácsonyi matinéval vár a Szindbád!

December 23-án 10 órától a Medvevilág Szicíliában animációs filmmel segítjük az édesanyák ünnepi készülődését. Az egész családnak szóló mesét a gyerekeket kísérő felnőttek is élvezhetik. A mesebeli Szicíliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit...

Online jegyek: https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/medvevilag-sziciliaban-filmvetites-128944/762097

 

Az idei év utolsó Szindbád Mozija december 30-án 18 órától forog.

Az eszeveszett esküvő könnyed kikapcsolódást biztosít az egész éves hajtás után. Életigenlő, fergetegesen szórakoztató és felemelő mozi egy álomesküvőről, ahol minden rosszul sül el. A film nem az ifjú pár, a család és a barátok, hanem a háttérben dolgozók szemén keresztül mutatja be az eseményeket. Eric Toledano és Olivier Nakache filmje az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb francia vígjátéka.

Online jegyek: https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/medvevilag-sziciliaban-filmvetites-128944/762097

Hétfőnként 16 órától RINGATÓ foglalkozásra várja a családokat 0-3 éves gyerkőceikkel Kosik Anita, a Móricz Zsigmond Színház társulatának tagja.

Éneklő, játszó édesanyák, édesapák csoportja, ahová már néhány hónapos kisbabával is lehet érkezni.

A foglalkozások célja, hogy oldott, elfogadó légkörben megismertesse a legkisebb gyerekek zenei nevelésének lehetőségeit, és a kicsik érzékennyé, fogékonnyá váljanak a jó zene, a művészetek iránt.

A másik cél, hogy a résztvevő felnőttek átéljék a közös éneklés örömét. Felbukkanjanak a kicsit elfelejtett dalok, kedvet és bátorságot adjunk újabb énekek megtanulásához.

Családi program, ahol a felnőttek és a gyerekek egyaránt élményhez jutnak. A Ringatóval épül a gyermeki lélek, erősödik a családi összetartozás.

 

Jegyek személyesen a Móricz Zsigmond Színház Jegyirodájában válthatók nyitvatartási időben, továbbá online a SZINDBÁD Rendezvénytér weboldalán: www.szindbad.eu és a színház honlapján: www.moriczszinhaz.hu

 

Móricz Zsigmond Színház Jegyiroda, Nyíregyháza, Színház u. 2.

(hétfőtől péntekig 9-17 óráig) +36-42-507-006, +36-30-303-2875, +36-20-233-2926,

szervezes@moriczszinhaz.hu

 

SZINDBÁD Színháztörténeti Rendezvénytér, 4400 Nyíregyháza, Színház u. 2.,

(hétfő és csütörtök kivételével minden nap: 9-17 óráig), +36-70-656-9027

szervezes@szindbad.eu

 

A Móricz Zsigmond Színház valamennyi játszóhelyén előadásaink szájmaszk viselésével látogathatók!

 

Szeretettel várjuk Önöket!

 

 

SZINDBÁD Színháztörténeti Rendezvénytér

a Móricz Zsigmond Színház üzemeltetésében