Játszani kötelező!

A játék olyan szórakoztató tevékenység, amit önfeledten, felszabadultan végzünk, szabad akaratunkból. Fontos kiemelni, hogy a játék nem szabadna, hogy csak a gyermekkor sajátossága legyen. Minden életkorban szükség van erre az örömforrásra.

 

 

Akár egyedül, akár társakkal együtt tevékenykedünk, érdemes időnként kiszakadni a valóságból, megszabadulni a kötelezettségektől.

A Játékliget egy olyan játékgyártó cég termékeit mutatja be ebben a cikkben, amikhez kicsik és nagyok egyaránt szívesen ülnek le, vagy éppen állnak fel. Ez a vállalkozás ugyanis azt tűzte ki célul, hogy az oktatás mellett az aktivitás is szerepet kap a játéktervezés -és fejlesztés során.

Mozgás, mozgás

Az óvodáskorú gyerekek tele vannak energiával. Amíg van rá lehetőség, hagyjuk őket a friss levegőn minél többet mászókázni, labdázni. Ha hűvösebbre fordul az idő, vagy már megunta a megszokott kinti tevékenységeit, akkor a lakásban kell megoldanunk a mozgást is. A nagymozgások erősítik a végtagokat és a törzset, ami elengedhetetlen a finommotorikához, az pedig az írás könnyű elsajátításához. A Játékliget webáruházban több olyan BS Toys játék is helyet kapott, melyekkel szórakoztató lesz a lakásban eltöltött idő minden korosztály számára.

Nagyobbakkal és többen lehet játszani a felfújható tépőzáras darts játékot. A versenyhelyzeteket a nagyok többsége szereti. A mozgásos zsetonokat szintén be lehet vetni, amikor bentre szorulunk. Előnye még, hogy sok résztvevővel is működik, és a memóriát is fejleszti. Nem kell nagy hely a cápaetetős, célbadobós játékhoz sem, a kedves figurák biztos hamar kedvenccé válnak.

 

Kuckózáshoz

Ha inkább valami leülős, vidám elfoglaltságra vágyunk, a klasszikus ki nevet a végén?-től a dominóig és a toronyépítésig még számtalan lehetőség van a játékra. Vidám játék a krokodil szerkója, amivel a színfelismerésen túl erősödik a megfigyelési képesség, és a matematikai alapműveleteket gyakoroltatja. A nagyobbakat gondolkodtatja el a méhsejt kirakó is, amiben a kezdő állást kell úgy kiegészíteni a kimaradt darabokkal, hogy a méhsejt megteljen.

Az óvodás korosztályt célozza meg a fagyöngy kirakó, amiben a pálcikára az adott minta szerint kell a gyöngyöket felépíteni. Az egyensúly és a gravitáció megismerését segíti az egyensúlyozós játék a kis színes, jópofa pajtások segítségével.

Nyaralás idejére

Mikor lehetne jobb alkalom a közös játékra, mint a nyaralás során? Mivel ilyenkor az úszással, biciklizéssel, sétával, szaladgálással a nagymozgásos tevékenységek biztosítva vannak, érdemes valami kis méretű, kompakt játékot magunkkal vinni, hogy az utazás alatt vagy este is tudjunk játszani. Nagy hasznunkra lesz az utazó játékkészlet, amivel három játék is játszható. A pamut táska egyik oldala sakk és dáma játékra alkalmas, míg a másik oldalára a tic tac toe-hoz szükséges 3x3-as mező van nyomtatva.

Nézz körül a Játékliget kínálatában, és válassz kedvedre!