A praktikus és ízléses konyhabútor titkai

A konyha általában minden lakás szíve-lelke. Sok esetben egybe van építve a nappalival vagy az étkezővel, ilyenkor a családi vagy társasági élet színtere is. Ahol a családtagok, barátok étkeznek, az általában mindig a ház középpontja.

Vannak olyan lakások, ahol a konyha is központi helyet foglal el, nemcsak fizikálisan, de az ott lakók életében is. Gyakran sürögnek-forognak a konyhában, élvezik az alkotás örömét, az együttlétet. Ehhez nagyban hozzájárul a kellemes látványt nyújtó és gyakorlatias szempontok mentén is berendezett konyha.

 

 

A konyhabútor kiválasztásának alapvető kérdései

 

Ha új lakásba költözünk, előfordul, hogy már készen kapjuk a konyhabútort, és meg vagyunk elégedve vele. Ellenkező esetben viszont át kell gondolni, hogy csináltassunk szakemberrel egy pont az adott helyiségbe passzoló bútorzatot, vagy éljünk a lehetőséggel és vásároljunk konyhabútorblokkot vagy elemeket.

 

A választásunkat nagyban befolyásolja, hogy mekkora a konyhánk alapterülete és hogy amerikai konyhás-e, azaz egybe van-e nyitva másik térrel. Ha egy stúdió- vagy garzonlakás tulajdonosai vagyunk, akkor valószínűleg a konyha is minimál stílusú kell, hogy legyen. Ilyenkor lophatunk ötleteket skandináv szomszédainktól, akik híresek a kis helyen elhelyezett praktikus megvalósításokról.

 

Ha már egy nagyobb méretű terület áll rendelkezésünkre, akkor már szabadabban szárnyalhat a fantáziánk. A következő döntési kérdéskör az anyag és a szín. A kettő sok esetben összefügg, hiszen faanyag esetén a barna különböző árnyalataival számolhatunk általában.

 

A Gemini-Duo webáruház konyhabútor részlege egyaránt kínál blokkokat, valamint különálló elemeket, melyeket aztán ízlésünknek megfelelően tudunk variálni. Amennyiben kérdésed merülne fel, bátran keresd a céget!

 

A praktikus és ízléses konyhabútor titkai

 

Kiegészítő berendezések

 

A konyhánk összképének a hangulatához a bútoron kívül a háztartási kis- és nagygépek minősége is hozzájárul. Dönthetünk szabadon álló vagy beépíthető gépek mellett. Napjainkban már a háztartási gépek is több színben kaphatók, nemcsak fehérben. Így ha nincs beépítve pl. a hűtő vagy a mosogatógép a konyhabútorblokkba, akkor is választhatunk a konyhánk színéhez passzoló darabot.

 

Nem konyhagép, mégis a mai napig használja mindenki a mosogatótálcát, hiszen vannak olyan étkészletek, amelyeket nem ildomos betenni a mosogatógépbe, jobb kézzel elmosni. A mosogatómedencét használjuk a főzés előkészületeihez, pl. zöldségpucoláshoz is. A mosogatótálcának olyan minőségűnek kell lennie, hogy strapabíró, könnyen tisztítható legyen, és lehetőleg ne látszódjanak meg rajta a karcolások. Színben, ha van rá mód, illeszkedjen a többi háztartási gép stílusához.

 

A konyhabútor akkor esztétikus, ha rendezett. Igyekezzünk minden helyet kihasználni, akár a plafonig építkezve és mindig rendszerezetten tárolni a dolgainkat. Használjunk praktikus tárolókat és rendszerezőket a konyhai eszközeinknek, és pakoljuk el a nem használt élelmiszereket. Egy tiszta, stílusos konyhába lépve mindenki jól fogja magát érezni!