Interaktív útikönyv jelent meg környékünkről

A Zemplén Német Iskolaegylet (Rátka, Borsod-Abaúj-Zemplén megye) 2021 telén egy kalandos útikönyvet jelentetett meg. A „Kalandos hagyományok” című interaktív játékkönyv, egy lapozgatós útikönyv, mely a régióban egyedülálló módon mutatja be az érdeklődőknek a XVIII. század közepén, a Tokaj-hegyaljai Rátkán megtelepedő német ajkú, római katolikus vallású, sváb családok történelmét, hagyományait és napjainkig fellelhető szokásait.

 

 

A kötet nem egy átlagos útikönyv – mondta a szerző. Lapjain az Olvasó a főszereplő. Az ötven pontból álló utazás során az Olvasó egy-egy feladat sikeres megoldása után léphet előre, vagy hátra a következő ponthoz, a kezdettől egészen a célig, miközben tulajdonképpen falunéző túrán is részt vesz.

A Kalandos hagyományok című játékkönyv elősegíti a Tokaj-hegyaljai sváb hagyományok életben tartását, a korosztályok közötti párbeszédet. A játékosok és a helyi lakosok egyaránt új ismereteket, visszatérő "vendégeket" szerezhetnek.

A kiadvány a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

 

 

 

Scholtz Róbert