Minden csupa csoki - édességek édesszájú embereknek

“Én nem szeretem a csokit!” - mondta az egyik ismerősöm, és azt hittem, hogy majdnem lefordulok a székről. Bizony van ilyen, ám a legtöbben odavagyunk a csokoládéért. Viszont a megszokott márkák és a megszokott ízek már nem mindig vonzanak minket, és igyekszünk új termékeket felfedezni, ha tehetjük.

 

 

 

A következő pár sorban tehát most a csokirajongóknak szeretnénk kedvezni, hiszen elhoztunk nekik néhány prémiumkategóriás finomságot, amelyeket egyszer mindenképpen meg kell kóstolniuk!

Étcsokoládé - az egészséges csoki

Az étcsokoládé az egészséges csokik csoportjába tartozik. A minőségi változatok 60-70%-os kakaótartalommal rendelkeznek. Ez a típusú csoki jelentős mértékben megnöveli az ásványi anyagok és a rostok bevitelét, ugyanakkor bizonyos egészségügyi problémák esetén is ajánlott a mértékletes fogyasztása.

Jótékony hatással van a szív- és érrendszeri betegségekre, a vérnyomásra, illetve bizonyos hatóanyagai serkentik a tápanyagok felszívódását is. Felszabadítja a boldogsághormonokat, így csökkenti a depresszió mértékét is. A diétát követők életében szinte csak ez az egyetlen megengedett csokoládé, aminek fogyasztásával bűnözhetnek.

Tejcsokoládé - lassan olvad a szájban

A tejcsokoládé tipikusan az a fajta édesség, amelyet lassan majszolgatunk el, hogy minél tovább érezzük az ízét. Ezt a csokit kevésbé alkalmazzák orvosi célra, hiszen magas cukortartalma sok esetben kifogásolható. Amennyiben nem szeretnél tömény cukrozott édességet venni, akkor érdemes szétnézned a NapiBio.hu márkás kínálatában, amelyből a csokik sem maradtak ki!

Vannak azonban előnyei a fogyasztásának. Ilyen például a magas antioxidáns tartalma is, amelynek köszönhetően a testünk működését támogató alapvető folyamatok segítője.

 

 

Fehércsoki - Valami más

A fehércsokoládé szintén a cukros-édes kategóriába sorolható édesség. Egyesek szerint valóságos bűn csokinak nevezni, hiszen pont a kakaó hiányzik belőle. Szóval joggal merül fel a kérdés, hogy akkor egyáltalán miért is együk?

Azonkívül, hogy a fehércsoki finom, nem igazán tudunk mit mondani. Na jó, a konyhában például nagyon nagy hasznát vesszük. Mártogathatunk bele friss gyümölcsöket, készíthetünk a segítségével tortákat, süteményeket is.

Prémium csokik

Az igazi prémium csokik tartalmazzák a fentebb leírtakat, szóval nem mindig a bolt első polcának termékei a nyerőek. Ha tényleg hű akarsz maradni a minőséghez és a tökéletes ízvilághoz, akkor érdemes csak bizonyos márkák termékeit keresni.

Az All in, a Belgian, a Benjamissimo, a Choko Berry, a Diabette, a Figaro, a Health Market, a Lindt, a Microse Sweet, a Perlége, a Rapunzel, a Torras és a Valor termékekben biztosan te sem csalódsz majd. Ezek között találkozhatsz ét-, tej- és fehércsokival. A táblás csokik mellett pedig a drazsékról és a puffasztott rizses szeletekről sem kell lemondanod.