Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 9 helyiprojekt kap támogatást a Tescótól

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának tizedik fordulójában többek között érzékenyítő projektet, egészséges és fogyatékos fiataloknak szóló természeti programsorozatot, valamint E-sport rendezvényt is támogat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A helyi vásárlók a legtöbb voksot a MátészalkaLeaks, egészséges és tápláló reggelit biztosító Fullos gyerekreggelielnevezésű pályázatára adták le. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához.

 

 

Az „Ön választ, mi segítünk” tizedik fordulójábanországosantöbb mint 2,1 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig összesen 42millió forinttal járul hozzá 176nyertes projekt megvalósításához.

Szabolcs-Szatmár-Beregmegyében 9 pályázatra voksolhattak a vásárlók január 17. és február 13. között, a legtöbb zsetont pedig a kisvárdaiTescohipermarket vásárlói dobták be. A helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően például a fogyatékosságot játékos módon bemutató, gyermekközösségeknek szóló érzékenyítő programok, fogyatékos és ép gyerekek közös részvételét célzó szemléletformáló és képességfejlesztő természeti programsorozat, E-sport egyesület közösségépítő rendezvényei, iskolai eszközbeszerzések vagya rászoruló gyermekeknek készített egészséges és tápláló reggelikis megvalósulhatnaka régióban.

„A Tescónál szeretnénk minél többet visszaadni azoknak a közösségeknek, ahol vásárlóink és munkatársaink élnek, ezért is támogatjuk elkötelezetten a helyi jó ügyeket.Az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programmal azokat a helyi szervezeteket segítjük, amelyek jellemzően korlátozott anyagi erőforrásokkal rendelkeznek a környéken élők számára fontos fejlesztő projektek megvalósításához. Azeddigi tíz fordulóban a vásárlók közel 23,5 millió szavazatot adtak le mintegy 1400 pályázatra, a közösségek pedig közel 365 millió forint támogatást nyertek kezdeményezéseik kivitelezésére. Büszkék vagyunk rá, hogy évrőlévre támogathatunk egyedi és igazán hasznos programokat, köztük egyre több olyat, amely társadalmi felelősségvállalási célkitűzéseinkkel is összhangban van” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A tizedik fordulóban 59 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, környezetvédő és -szépítő, valamint COVID egészségügyi kezdeményezések kategóriábanpályázatok, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 400 ezer forinttal jutalmazza.

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található.