Határon átnyúló munkaerő-piaci fórum Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara romániai projekt partnereivel – a Szatmárnémeti Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamarával és a Kézművesek Kamarájával – közösen munkaerő-piaci fórumot szervez az „ENCOCH – A kamarák közötti együttműködés erősítése a foglalkoztatás javítása érdekében Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című projekt keretében.

 

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szatmárnémeti Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamarával és a Kézművesek Kamarájával közösen 2018-ban pályázatot nyújtott be az Interreg V-A Románia-Magyarország Programra. A program keretében nyertes ENCOCH projekt célja többek között a térségi foglalkoztatottság növelése, a határon átnyúló munkaerő-piaci mobilitás erősítése és a munkaerő-piaci szereplők közötti szakmai együttműködés fejlesztése.

 

A projekt keretében megvalósuló munkaerő-piaci fórum kiemelt célja a határon átnyúló térség munkaerő-piaci szereplői közötti kooperáció erősítése. A fórum lehetőséget biztosít arra, hogy a foglalkoztatás- és gazdaságfejlesztésben meghatározó szereplők megvitassák a határ menti régió fő munkaerő-piaci kihívásait és fejlesztési potenciáljait.

 

Munkaerő-piaci fórum időpontja: 2022. március 29. (1000-1330)

Munkaerő-piaci fórum helyszíne: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.)

 

Tervezett program:

 

§  930-1000                     Érkezés és regisztráció

 

§  1000-1020              Köszöntő

Az ENCOCH (ROHU370) projekt rövid bemutatása

A munkaerő-piaci fórum célja és szerepe a határon átnyúló munkaerőpiac fejlesztésében (Párkányiné dr. Csurka Edina, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára)

 

§  1020-1120              Szakmai előadások:

­   Munkaerő-piaci helyzet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (Dr. Nagy Ervin Miklós, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály főosztályvezetője)

­   Munkaerő-piaci helyzetkép egy megyei nagyvállalat szemszögéből (dr. Szekeres Áron -ELECTROLUX Lehel Kft. HR menedzsere)

 

§  1120-1130              Kávészünet

 

§  1130-1230              Kötetlen szakmai és munkaerő-piaci beszélgetés a fórum résztvevői között

 

§  1230-1330              Ebéd