Írországban járt a Mustárház

Írországban járt a Mustárház és a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda delegációja március 14-18. között. - Az utazás alapja egy nemzetközi konferencián való részvétel volt a Közép-írországi Kilkennyben, amelyre egyedüli magyar szervezetként a Mustárház is meghívást kapott - számolt be Ecsedi Noémi diákpolgármester.

 

 

Hozzátette, az esemény célja egy európai ifjúsági hálózat kialakítása volt, melyben szeretnék, ha a nyíregyházi fiatalok is képviseltetnék magukat. A Twilight Community Group szervezésében zajló eseményen Magyarország mellett többek között Olaszország, Franciaország, Törökország, India és az Egyesült Államok delegációi is részt vettek sok más országgal egyetemben.

- Bízunk abban, hogy a jövőben a hálózat aktív tagjaként több hosszú távú együttműködést is megvalósíthatunk majd hozzánk hasonló ügyekkel foglalkozó külföldi ifjúsági szervezetekkel - mondta a diákpolgármester. A szakmai eseményen túl a résztvevők részt vettek a helyi Szent Patrik-nap felvonulásán is, mely különös élményt jelentett főleg a külföldi megjelentek számára. Mindezek mellett megismerhették a helyi közösségek életét, kultúráját is.