Itt a tavasz, indulhat a kerti munka!

Végre magunk mögött hagyhatjuk a komor, szürke téli hónapokat, és várhatjuk a természet ébredését. Itt az idő, hogy megrozsdásodott kerti szerszámainkat lecseréljünk, és újakkal álljunk neki a növények ültetésének és gondozásának!

 

 

Geotextil és agroszövet

A geotextil és az agroszövet a tévhittel ellentétben két különböző kerti eszköz. Míg előbbit a hőszigetelési és fagy ellen védő funkciója miatt kedvelik különösen, utóbbi a legyökeresedés megakadályozásában segédkezik.

A geotextil egy filcszerű textilanyag, amely rendkívül széles felhasználással rendelkezik. Veteményesben, díszágyásban, előkertekben és balkonládákban is remekül alkalmazhatóak. Nem szükséges nagy jártassággal rendelkezni a használatát tekintve, valamint gyors és könnyű az elhelyezése is.

Az agroszövet egy biztonsági talajtakaró, amely segít megakadályozni a gyomosodást. Előnye, hogy a gyakran emberre kártékony permetezőszereket remekül helyettesíti. Kiválóan alkalmas fűszernövények előnevelése során is.

Kerti szerszámok

Ha kerti munkálatok elébe nézünk, érdemes alapos leltárt tartani a már meglévő eszközeinket illetően. Ezek elhasználódása, rozsdásodása esetén ugyanis több kárt tehetnek, mint hasznot! Nem is beszélve a balesetveszélyről, amelyet hordozhat magában például egy laza fejű balta is.

A fejsze és balta mellett az ágvágó és a metszőolló segíthet a különböző vágási, aprítási és metszési munkálatokban. Az ásó, a kapa, a gereblye pedig a tereprendezésben és a növények ültetésénél játszik fontos szerepet.

Kisebb kéziszerszámokat is érdemes beszerezni, amelyek megkönnyítik az ültetést, emellett pedig ajánlott gondoskodni professzionális, munkavédelmi kesztyűről is.

Tekintse meg a VasMuszakiBolt.hu kerti eszközeit, és végezze a tavaszi munkálatokat minőségi, megbízható szerszámokkal és kiegészítőkkel!

 

Rágcsálók elleni védelem

A jó idő beköszöntével a rágcsálók is gyakran tiszteletüket teszik egy-egy kertben, amely számos bosszúságot okozhat a gazdáknak. Éppen ezért érdemes alapos figyelmet szentelni a növények védelmére.

Patkányok és egyéb kellemetlen rágcsálók ellen használhatunk csapdát, amelyek hatékonyak, és megkímélik az állat életét. Előnyük, hogy egyszerre több rágcsálót is becsalogathatnak, így hatékonyabb az eredménye, valamint nem kell a tetemek eltakarításáról sem gondoskodni.

A vakondháló is hasznos kiegészítője lehet a tavaszi veteményesnek, amely garantáltan távol tartja a buzgó állatkákat a termés megcsócsálásától és a kert feltúrásától.

Tekintse meg a VasMuszakiBolt.hu széles kínálatát, és szerezzen be minden szükséges eszközt, szerszámot és kiegészítőt ház körüli teendőihez! Gondoskodjon növényei védelméről kiváló minőségű agroszövettel vagy geotextillel, valamint nagyszerű permetezőkkel!