Tavaszi Zsongás a Kossuth téren

2022. március 12. és április 2. között a Tavaszi Zsongás elnevezésű rendezvénysorozatnak a Kossuth tér ad otthont. A vásáron csaknem 30 árus portékái közül válogathatnak az érdeklődő vásárlók, melyek között helyi termékeket is találnak.

 

 

Színpadi produkciók a rendezvény ideje alatt:

• Március 17. (csütörtök) 17.00 – Mentha Project
• Március 19. (szombat) 17.00 – Varga Miklós
• Március 22. (kedd) 17.00 – LK Beat
• Március 24. (csütörtök) 17.00 – TIBI A Hegyről
• Március 26. (szombat) 17.00 – Varga Feri és Balássy Betty
• Március 29. (kedd) 17.00 – Folkfusion Band
• Március 31. (csütörtök) 17.00 – Szívtiproll
• Április 2. (szombat) 17.00 – Dj Dominique

Az árusok között ott lesznek az Aranykapu Népművészeti Egyesület tagjai, a „Made in Nyíregyháza” programban részt vevő termelők, a nyíregyházi piacokon és a Búzatéri Piaccsarnokban árusító helyi termelők. A rendkívül színes kínálatnak köszönhetően, a vásár
keretében többek között különböző magvak, édességek, szörpök, lekvárok, mézkülönlegességek, illetve natúrkozmetikumok közül is válogathatnak a kilátogatók.

Az eseményen az Aranykapu Népművészeti Egyesület 12 alkotó mestere tart bemutatót, így a rendezvényre látogatók megismerhetik a népi ékszerkészítők, textiljáték-, paszomány-, tűzzománc-, mandala- és faárukészítők, valamint tojásfestők munkásságát. A Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum keretében a „Made in Nyíregyháza” 10 termelője kínálja megvételre áruit, termékeit. Ezek között megtalálhatók ékszerek, száraztermékek, reform- és bioélelmiszerek, ajándéktárgyak, réteskülönlegességek, textiltermékek, különféle szörpök, gyógynövényszörpök, lekvárok, illetve natúrkozmetikai termékek.

 

 

Továbbá Szatmárnémeti, Nyíregyháza testvérvárosának helyi termelői is bemutatkoznak a vásáron, akik egyebek mellett mézkülönlegességeket, gyöngyfűző alkotásokat, nemezkészítményeket, fém kerti- és utcabútorokat, illetve szörpöket és lekvárokat kínálnak eladásra.

A vásár ideje alatt vidámpark várja a kicsiket és a nagyokat, ahol a szórakozni vágyók kipróbálhatnak különféle játékelemeket, mint például gyermekvasút, körhinta, játszóház, extrém hinta és dodzsem.

Számos büfé és vendéglátóegység gondoskodik arról, hogy a vásárról senki ne távozzon éhesen. A vásár 8.00 és 18.00 óra között várja az érdeklődőket.