Új családi bölcsőde épül Nyíregyházán

Új családi bölcsőde létesül Nyíregyháza településen a Szivárványtenger Nonprofit Kft. beruházásaként. A projekt során összesen 30 férőhelyes új családi bölcsődei épület kerül kialakításra. Az új bölcsődei épület a mai kor igényeihez igazodva modern, biztonságos és gyermekbarát környezetet fog teremteni a kisgyermekek számára. A beruházás megvalósulása jelentősen hozzájárul a helyi kisgyermekes szülők munka világába való visszatéréséhez és a bölcsődés korú gyermekek minőségi alapellátásához. A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósul meg a Területfejlesztési Operatív Program keretén belül. A támogatási összege: 198,74 millió Ft.

 

 

A Szivárványtenger Nonprofit Kft. kiemelt tapasztalattal rendelkezik a családi bölcsődék üzemeltetése, a kisgyermeknevelés, kisgyermekgondozás területén, jelenleg is 3 db családi bölcsődét működtet Nyíregyházán, ahol magas szakmai színvonalon, gyermekközpontúan és rugalmasan zajlik az 1-3 éves korú gyermekek napközbeni gondozása, fejlesztése.

A Szivárványtenger Nonprofit Kft. a nyíregyházi helyi igényekkel összhangban nyújtott be pályázatot a TOP-6.2.1-19 kódjelű, Bölcsődei férőhelyek kialakítása című pályázati konstrukcióra. A pályázat támogatásban részesült,a projekt előkészítő munkái 2022. januárban lezárultak,így 2022. februárbanelkezdődikNyíregyházán az új családi bölcsőde kivitelezési munkálatai.

A projektsorán összesen 7 új bölcsődei férőhely kerül kialakításra. Emellett a Szivárványtenger Nonprofit Kft. már működő 3 db családi bölcsődéje kerül áthelyezésre az újépületbe bővült férőhelyekkelösszesen a 4 családi bölcsőde 30 kisgyermek ellátására lesz alkalmas..
A családi bölcsődék egy 336nm-es új, modern, zöldövezetben épülő épületben kapnak helyet. A  bölcsődei ellátás mellett a fejlesztőfoglalkozásokhoz és a bölcsődés korú gyermekekegészségfejlesztéséhez és környezettudatos neveléséhez szükséges infrastruktúra és eszközök is rendelkezésre fognak állni.
Az épületében kialakításra kerül a bölcsődésgyermekek számára tornaterem és sószoba is, az udvaron pedig a hatalmas zöldfelület mellett  állatsimogató is kialakításra kerül.
Az alap bölcsődei szolgáltatás mellett igény szerint kiegészítő szolgáltatások is elérhetőek lesznek a kisgyermekes családok számára, mint például: rugalmas nyitva tartás, időszakos gyermekfelügyelet, fejlesztő foglalkozások, nevelési és pszichológiai tanácsadás, egészségfejlesztés, nyári táborok, gyermekek szállítása háztól-házig,
A projekt megvalósítása során 4 új munkahely létesül a településen, melynek soránpályakezdők foglalkoztatását is tervezik.

A fejlesztés megvalósulásával biztosított lesz a magas színvonalú, gyermekközpontúbölcsődei ellátás, mely hozzásegíti a kisgyermekes szülőket a munka világába történővisszatéréshez.
A beruházás 2022.10.31.-ig valósul meg.

A projektről bővebb információ olvasható: www.gyongyszembolcsi.hu

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

"Ha Önnek gyöngyszeme a gyermeke, a Gyöngyszem bölcsiben a helye!"