A Zöld Kerék Alapítvány megnyitja a bringaszezont

Kihasználjuk a hosszú hétvégét március 12-én indítjuk a bringás szezont. Mivel a lábak és további testrészek még nem kellően edzettek, ezért rövid túrát tervezünk. Mindenképp érdekes helyszíneket a Nyíregyháza környékén lévő bokortanyákat választottunk úti célul - tájékoztatott a Zöld Kerék Alapítvány.

 

 

Elsőnek a Marsalkó Családi Gazdaságba látogatunk el. Az itt megtermelt friss tejnek páratlan az íze és kiváló minősége, ez adja a termékeik egyediségét.  Termékeik kézműves sajtműhelyben készülnek, ízletesek és egészségesek, adalékanyagoktól mentesek. Kézi sajtkészítési eljárással készülnek, a házi sajtfinomságok. Bekukkantunk a tehenészet mindennapjaiba, sajt különlegességeket kóstolhatunk és természetesen vásárlásra is lesz lehetőség.
Ezt követően a közelben lévő Garai Lovasparkba tekerünk el. Itt bepillantunk az állattartás hétköznapjaiba, és sétalovaglásra is lesz lehetőség.

Időpont: 2022. 03. 12. szombat, 10 óra
Indulási helyszín: Nyíregyháza, Kossuth tér
Táv: 30 km
Útvonal: Nyíregyháza – Újtelekbokor – Kordovánbokor - Nyíregyháza
Várható visszaérkezés: délután 17 óra

A túrára meghívtuk Pristyák Erikát, aki a bokortanyák bemutatásához számos ismerettel rendelkezik.

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg.