Mik a legfontosabb ovis cuccok?

A szeptember nem csupán a gyerekek, de a szüleik számára is minden évben egy új és izgalmas időszak kezdetét jelenti. Az óvoda első napja talán a legnehezebb. A legtöbb anyuka és apuka nem is igazán tudja, hova kapja épp a fejét ilyenkor, főleg, ha az ovis cuccok kerülnek szóba.

 

 

Mit érdemes bepakolni a kiscsoportos kislányomnak/kisfiamnak? Mi lesz teljesen felesleges? Hogyan készüljünk fel úgy, hogy ne sírás közepette kelljen elválni reggel? Ilyen és ezekhez hasonló kérdések kavarognak már akár júniusban is a kétségbeesett szülők fejében. Nem kell azonban ennyire bepánikolni! Tars velünk, röviden összefoglaljuk a legfontosabbakat.

Mindenek előtt be kell szerezni a megfelelő textíliákat!

A kiscsoporttól egészen a nagycsoportig ugyanazokra az eszközökre lesz szükségetek. Íme a rövid lista mindazokról az ovis cuccokról, amik 3-4 éven át ki kell, hogy tartsanak mellettetek:

  • Ágynemű szett
  • Ovis derékalj
  • Arctörlő
  • Tornazsák
  • Oviszsák

A felsoroltak közül az utolsó valószínűleg felkeltette az érdeklődésed. Az oviszsák az a kiegészítő, amelyben helyet kap a fogmosó felszerelés, az alvós plüss, a váltóruha és minden más, ami fontos lehet a hétköznapok folyamán.

A legjobb, ha ezeket mind ugyanazzal a mintával szerzed be gyermekednek, így ugyanis sokkal egyszerűbben fogja tudni felismerni, mi az övé. A legjobb, ha mesehősös kiegészítőket veszel, hiszen ha kedvenc karaktere várja bent az oviban, az elég motivációt ad ahhoz a legtöbb picur számára, hogy sokkal nagyobb kedvvel induljon el reggel és maradjon bent.

Nem elég a felismerhető minta, egy textilfilc és egy alkoholos filc segítségével mindenre rajzold fel gyermeked jelét és / vagy monogramját, amit csak bevisz az oviba! Így elkerülhetőek a veszekedések, ha két gyerkőcnek a csoportban ugyanolyan dolga van.

Milyen ovis cuccok kellenek még?

A lista természetesen nem lehet teljes csak a textíliákkal. Kelleni fog bizony egy táska is. Ebbe pakoljátok majd be a kirándulós nasit és innivalót, itt utazhat az aznapi plüss is. Az Ekingnél az ovis cuccokat csomagban is beszerezheted, így spórolhatsz egy kicsit az évkezdésen.

 

 

Hogyan lehet könnyebb a búcsú reggel?

Ha gyermeked még nem töltött el nélkületek egyetlen napot sem, akkor jó, ha még szeptember előtt elkezditek hozzászoktatni! Hagyjátok kettesben a nagyival délutáni alvással együtt, engedd át a barátaihoz, családi barátokhoz.

Az is fontos, hogy bent ugyanaz vagy hasonló mintázatú ágynemű várja, méghozzá az otthoni öblítő illatával! Ez könnyebbé teszi majd az elalvást.

Végül, de nem utolsósorban mindenképp tegyetek el képet az oviszsákjába rólatok! Ha nagyon hiányoztok neki nap közben, akkor a kép segítségével “beszélhet” veletek.

Olvasnál még néhány bevált módszerről? Nos, a cikkünkben szereplő tanácsaink egy részét az Eking csapatától tanultuk. Blogbejegyzéseik között gyakran van szó az gyerekekkel járó zűrzavar lecsillapításáról. Ha valamelyik kérdésre nem kaptad volna meg a választ, oldalukon biztosan meg fogod találni.