Nagyhalász város önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése

Nagyhalász Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázati konstrukcióban 111, 94 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

A pályázati felhívásra az Nagyhalász Város Önkormányzata 2018.08.31-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2021.01.31-én fejeződött be. A projekt azonosítószáma TOP-3.2.1-16-SB1-2018-00033. A fejlesztés célja Nagyhalász Város Bölcsődéjének, és Művelődési Házának korszerűsítése. Az épület felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épület energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése, megújuló energiahordozókkal való ellátása válik valóra. A projekt 111, 94 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jön létre.

A projekt során az épületek fűtési rendszerének korszerűsítése, nyílászárók cseréje, hőszigetelése, napelemes rendszer kiépítése, valamint akadálymentesítés valósult meg. A megvalósítás hatására az épületek energiahatékonysága növekszik, a fenntartási, költségek csökkennek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.