A norvégok fűtése idehaza is egyre népszerűbb

Extrém körülmények között is helytáll.

A csípős északi hidegről órákat lehetne regélni, ahogy teszik is ezt azok, akik megtapasztalták már az igazi norvég telet. Nem beszélhetnénk a világ egyik legboldogabb nemzetéről, ha nem lenne egy olyan fűtési rendszerük, ami elviselhetővé teszi az extrém hideget, de mivel van, ezért cseppet sem meglepő, hogy egy ilyen teljesítményt nyújtó norvég fűtőpanel egyre komolyabb érdeklődésnek és népszerűségnek örvend a határaikon túl is. Skandinávia szerte az egyik leggyakoribb fűtésről van szó, így nem csoda, hogy fokozatosan, de Magyarországon is egyre többen választják ezt a típust. Ugyan hazánkban nincsenek olyan fogcsikorgató hidegek, de közel sem mindegy, hogy az otthonunk melege hogyan birkózik meg az itteni fagyokkal.

 

 

De miért is olyan különleges ez az elektromos fűtés?

Leginkább abban rejlik a népszerűségének a titka, hogy roppant egyszerűen szabályozható, akár manuálisan akár a digitális termosztát segítségével. Természetesen ma már minden valamire való rendszer képes csatlakozni az okos otthon vezérléshez is, így tökéletesen személyre szabva használhatjuk a norvégok által gyártott paneleket, WiFi-s irányítással pedig a mobiltelefonunkról, akár az otthonunktól távol is elindíthatjuk a berendezést. Ez a lehetőség biztosítja a hihetetlen kényelmet, hiszen akár az autóban ülve is bekapcsolhatjuk a fűtést, hogy mire hazaérünk, kellemes meleg várjon a lakásban.

A fűtési mechanizmusa úgy néz ki, hogy a fűtőtestbe alulról beáramló hideg levegőt melegíti fel, amivel aztán a kívánt hőmérsékletűre alakítja a helyiség hőmérsékletét. Természetesen, mivel egy okosan működő eszközről van szó, ha a szoba már kellően meleg, akkor a panel leáll, és ugyanígy visszakapcsol, ha fűtésre van szükség. A helyiség tehát nem lesz túlfűtve, ami azért fontos, mert a számlákon ennek pozitív tekintetben érezhető hatása van, tekintve hogy nincs felesleges fogyasztás. A különlegessége abban is rejlik, hogy végtelenül egyszerű és praktikus, de nem csak a használata, ahogy az már az előbbiekből is kiderült, hanem a felszerelése is. Telepítéséhez nincsen szükség komoly szaktudásra, sem szakember segítségére, némi kézügyességgel megáldva mi magunk is beüzemelhetjük. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a panelt függőleges falfelületre kell helyezni, és lehetőség szerint 10-20 centiméterre a padlótól felfelé, ennél magasabbra helyezve kevésbé hatékony a rendszer. Attól sem kell tartani, hogy a levegő melegítése kellemetlen zajokkal járna, a norvég fűtőpanel szinte hangtalanul teszi a dolgát.