A simítózáras tasak csavarokhoz is tökéletes

Az egyszer használatos műanyagok felhasználása évről évre növekszik. Éppen ezért lenne annyira fontos olyan termékeket használni az ipar számos ágazatában, de a magánéletünkben is, amelyekkel a környezet felesleges terhelését elkerülhetjük.

 

 

 

Ha olyan cikkeket használunk, amelyek több alkalommal is felhasználhatók, mert bírják a gyűrődést, azaz az egymás után többszöri felhasználást, már nagyon sokat teszünk ezért. Az egyik ilyen termék a simítózáras tasak, mely a különféle ágazatokban nagyon kedvelt és elterjedt. A csomagolóipar, a logisztikai terület, de a raktározás világa is előszeretettel használja. Emellett azonban a háztartásokban is egyre inkább alkalmazzák.

Környezetbarát termék

A simítózáras tasak egyik előfutárát, a műanyag szatyrot egy svéd mérnök, Sven Gustaf Thulin találta fel még 1959-ben. Igazán érdekes, hogy ő is környezetvédelmi megfontolásból kezdett bele a terméktervezésbe. Ő akkoriban a fákat és az erdőket féltette a papírzacskók egyre erőteljesebb terjedése miatt. Azt gondolta, hogy a műanyag szatyrokat majd sokáig használják az emberek, és így kevesebb fát kell majd kivágni.
A Relatív-A Kft. webáruházban forgalmazott simítózáras tasakokat egytől egyig az úgynevezett kis sűrűségű (LDPE) polietilénből gyártják. Ezek amellett, hogy nagyon ellenállók, még remek a hajlékonysági mutatójuk is. Éppen emiatt is ideálisak csomagolási és tárolási feladatokhoz egyaránt. Például a kis csavarokat remekül csomagolhatjuk ezekbe. Alkalmazásukkal még a környezetet is kíméljük, mert – hasonlóan a biztonsági futártasakokhoz – újrahasznosítható az anyaguk. Éppen ezért használat után mindkettőt bátran beletehetjük a szelektív hulladékgyűjtőbe.

Sokoldalúan felhasználható

Azért is nagyon jól használhatók a simítózáras tasakok, mert a beléjük csomagolt igazán sokféle termék - csavarok vagy szögek, de akár nehezebb szerszámok is - remekül elkülöníthető egymástól egy boltban, egy raktárban, ha fellógatjuk őket vagy akár a polcon is otthon. Rendezett lesz a tér, mindent egyszerű lesz megtalálni. És ha kiürül valamelyikből a termék, csak a tetején lévő simítózárat kell kinyitni, azaz elhúzni, és mehet bele máris az új adag. Nem is beszélve arról, hogy a repülőgépekre csak átlátszó simítózáras tasakokban vihetjük fel a folyékony cikkeket.

 

 

Sokféle igényhez

A simítózáras tasakok széles termékpalettájával találkozhatunk az egyes termékforgalmazóknál. Például a Relatív-A Kft. weboldalán is többféle mikronvastagságú műanyagból készülő és igazán impozáns méretválasztékú simítózáras tasak kínálatból válogathatunk. Legyen szó csavarokról, szerszámokról, hobby termékekről vagy akár élelmiszerekről, a simítózáras tasakokban nem fogunk csalódni. Könnyen és gyorsan lezárhatók és kinyithatók, áttekinthetők és rendkívül strapabírók. Látni engedi a beltartalmat, és védi is azt a portól, kártevőktől, nedvességtől.