Hogyan válassz étrend-kiegészítőt?

Ha nem tudod kielégíteni tápanyagszükségleted kizárólag élelmiszerekkel, a étrend-kiegészítők kényelmes és hatékony megoldást jelenthetnek. Sajnos azonban nem minden vitamin- és ásványianyag-kiegészítő egyforma. Mikor nyúljunk táplálékkiegészítők után, és mi alapján válasszuk ki a megfelelő terméket?

 

 

Mikor szükséges étrend-kiegészítőt szedni?

Bizonyos helyzetekben extra segítségre lehet szükség, például, ha valaki idős, bizonyos gyógyszereket szed, vagy valamilyen oknál fogva nem jut egészséges ételekhez. Lássuk mikor jön jól egy étrend-hiegészítő?

  • Terhesség esetén előfordulhat, hogy a kismama nem jut elég vashoz az ételekből, különösen, ha reggeli rosszullétek is gyötrik. A várandósságra készülő, illetve az állapotos nőknek ezen felül még a folsav szedése is javasolt.
  • Ha a táplálkozás bizonyos okok miatt korlátozott, nehezebb bizonyos tápanyagokhoz, például vegánok esetében B12-vitaminhoz jutni.
  • Stresszes, megterhelő időszakban is elkel egy kis extra segítség, egyes készítmények sportolók számára jelenthetnek támogatást.
  • A szervezet a kor előrehaladtával kevesebb D- és B12-vitamint kezd el felszívni, így idővel érdemes lehet kiegészítőkhöz nyúlni a szervezet számára szükséges mennyiségek biztosításához.
  • Bizonyos genetikai vagy egészségi állapotok megnehezíthetik a tápanyagok felszívódását, mint amilyen például a gyulladásos bélbetegség, a cöliákia, a cisztás fibrózis, illetve bizonyos autoimmun betegségek is ide sorolhatók többek között.

Szempontok az étrend-kiegészítő kiválasztásához

Fontos, hogy gondosan elolvasd a termék csomagolásán található információkat. Minden, amit a gyártóról találsz, hasznos lehet a termék minőségének vonatkozásában. A pontos összetevők és a hatóanyag-tartalom meghatározó a döntés szempontjából, hiszen ezek alapján derül ki, hogy a készítményben a megfelelő formában, illetve mennyiségben vannak-e jelen a szükséges vitaminok és az ásványi anyagok.

Az USA Medical vitaminok gondosan ellenőrzött, laboratóriumokban tesztelt összetevőkből készülnek szigorú gyártási protokoll során, ami garantálja a prémium minőséget. Az USA Medical készítményei között a megfelelő kombinációkban találod meg:

  • az alapvető vitaminokat,
  • az ásványi anyagokat,
  • az antioxidánsokat,
  • a gyógynövény-kiegészítőket és
  • a növényi kivonatokat, amelyekre szükséged lehet extra támogatásként.

Az étrend-kiegészítő készítmények nem helyettesítik az egészséges életmódot és a vegyes, kiegyensúlyozott étrendet.

Garantált minőségű, amerikai CBD-olaj az USA Medicaltól

A vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkön túl kíváncsi vagy egyéb termékekre is? Az USA Medical által kozmetikumként forgalmazott CBD-olaj csak olyan kendert tartalmaz, amelyet speciális mezőgazdasági program keretében, organikus gazdálkodással, GMO-mentesen termesztenek az Egyesült Államokban.

Fotó: Usa Medical

 

A CBD, a kendernövény egyik legfőbb vegyülete, nem rendelkezik tudatmódosító hatással. Az USA Medical termékei esetében még a minimális THC-szennyezettségtől sem kell tartanod, mert a CBD gyártási folyamata során kromatografiás tisztítóeljárással távolítják el a pszichoaktív komponenseket a kivonatból.

Az USA Medical termékei gondosan bevizsgált, biztonságos készítmények: laborvizsgálatokkal igazoljuk nemcsak a hatóanyag-tartalmat, hanem a nehézfém- és a növényvédőszer-mentességet is.