Minden, amit a fenyőmagról tudni kell

Az aprócska fenyőmag tökéletesen igazolja az állítást, miszerint a méret egyáltalán nem számít. A pici magocskák ugyanis roppant gazdag forrásai a vitaminoknak és ásványi anyagoknak is. A fenyő termésének rendszeres fogyasztásával nagyon jót tehetünk az egészségünknek, arról nem is beszélve, hogy a pörkölt fenyőmag a konyhai felhasználás terén is számos remek lehetőséget kínál a számunkra.

 

 

Minden fenyő magja ehető?

A világon rengeteg olyan fenyőfajta él, amelynek a termése tökéletesen alkalmas emberi fogyasztásra, azonban csak néhány példány akad, amelynek a magja elég nagyméretű a betakarításhoz. A himalájai diófenyő, a mandulafenyő vagy az egytűs diófenyő termése például ilyen.

 

Pörkölt fenyőmag – az olaszok valósággal megőrülnek érte

A kicsi, kúpalakú magok nyersen is fogyaszthatók, ez esetben enyhén édeskés az ízük. Igazi aromájuk azonban a pörkölés során szabadul fel. A pörkölt fenyőmag az olasz konyha kötelező alapanyaga – ebből készül ugyanis a nemzeti ételüknek számító pesto. A pörkölt finomság ezen kívül kitűnően passzol salátákhoz és tésztákhoz is.

 

Miben rejlik a fenyőmag szuperereje?

Ahogy azt a fentiekben említettük, a mag vitaminokban (A-, B-, C- és K-vitamin) és hasznos zsírsavakban, ásványi anyagokban is bővelkedik. A magnézium tartalmának köszönhetően a rendszeres fogyasztásával csökkenthető a stressz és a fáradtság. A vérképzésben is besegít, tekintve gazdag vas tartalmát. A fenyő termésében ezen kívül kálium is található, ami tulajdonképpen az idegrendszer megfelelő működését segíti. Emellett a pinocchi-nak is gyakorta nevezett termés tartalmaz még nátriumot, kalciumot, cinket és foszfort is. A fenyőfa magjáról előszeretettel állítják, hogy nem csupán a krónikus fáradtságérzést segít leküzdeni, de öregedésgátló hatása is kézzel fogható.

 

Néhány szóban a pinocchi tárolásáról

A fenyő termését hűvös helyen kell tárolnunk annak érdekében, hogy az ne romoljon meg. A felbontott csomagot zárjuk le alaposan, ha már nem használjuk azt.  

 

Honnan vásároljunk?

Amennyiben kizárólag a kompromisszumoktól mentes minőséggel vagyunk hajlandók beérni, szavazzunk bizalmat a Heavenuts színes spektrumon mozgó termékpalettájának!