32 év, 25000 táborozó - Nyári tábor-ajánló

A PEOPL TEAM 1991 óta szervez táborokat. Az elmúlt 3 évtized során több ezer magyar és külföldi gyerek nyaralt a PT-táborokban. Ma már a 90-es évek táborozóinak gyermekei viszik tovább a hagyományt, hiszen PT-snek lenni örökre szóló élmény és életérzés. A szervezők 2022-ben várják a 25000-dik táborozót.

 

 

Melyek a legtrendibb tábortémák a PEOPLE TEAM-ben? Az ottalvós vagy a napközis tábort választották többen? Mennyi péksüti fogy el reggelire? Olvass tovább, és kiderül!

A legek tábora - Nyíregyházáról is sokan érkeznek

A tábor helye 2005 óta Kecskemét. Turnusonként már több mint 500 fő táborozik együtt. A gyerekek és felnőttek együtt élvezik az ország egyik legnagyobb gyerekfesztiválját. 250 szoba és 125 fürdőszoba áll rendelkezésre a kecskeméti egyetem kampuszán. A táborban csak reggelire elfogy 800 darab péksütemény és 100 liter tej vagy üdítő legalább 5 különböző ízben. Palacsintából 2000 darab egy adag. Ennyi ember naponta elfogyaszt 80 kiló gyümölcsöt: a legnépszerűbb a banán és a narancs. Minimum 1500 színes tábori kendő, 100 méter fehér lepedővászon, 20 liter színes festék kell a programokhoz. Minden évben legalább 10 000 fotó és több száz órányi videófelvétel készül, hogy minden pillanatot megörökíthessünk.

 

 

A legnagyobb buli

A tábor alapvetően bentlakásos, de minden turnusban mintegy 150 gyerek érkezik a környékről bejárósként. Aztán a legtöbbjük a második napon úgy dönt, hogy inkább kér magának helyet, hiszen senki nem akar lemaradni a párnacsatákról, az éjszakai filmklubról, de a programok utáni focibajnokságról sem. A szülőknek is kényelmesebb, hiszen nem kell este 10 után a csemetéjüket fuvarozniuk.

A legütősebb téma

2021-ben még mindig az angol volt legnépszerűbb tábortéma, de ezt szorosan követi a sporttábor és a programozótábor. Az előző évekhez képest visszaszorultak a kézműves- és készségfejlesztő táborok, ám a tizenévesek még mindig szívesen választják ezeket is nyári programnak. Figyelemreméltó, hogy a technikai jellegű táborok (3D konstruktőrök tábora, drónépítők tábora, robotikatábor, gamertábor) egyre több érdeklődőt vonzanak.