Kezdődik a Szélsőbokori út fejlesztése

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület és Településfejlesztés Operatív Program keretén belül 920,68 millió forint, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a TOP-6.1.5-16-NY1-2021-00007 azonosítószámú „Szélsőbokori út fejlesztése” című projektjét. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

A Szélsőbokori út a város dél-nyugati kertvárosias lakóterület kiszolgálását és ezen felül a városrészen elhelyezkedő ipari területek megközelítését szolgálja. A projekt keretében az útszakasz a Tiszavasvári útnál megépült körforgalmi csomóponttól kezdődően teljes hosszában felújításra kerül a Rókabokori út csomópontig. Mindkét oldalon burkolt padka építése tervezett a szegély előtt, valamint a szegély mögött földpadka kerül kialakításra. A beavatkozással érintett szakasz mindkét oldalán kerékpáros nyomvonal megvalósítása tervezett.

A Szélsőbokori út lakóövezeti részein a hiányzó járdaszakaszok kiépítésre, a meglévő szakaszok szabványosításra kerülnek, ezzel biztosítva a biztonságos gyalogos közlekedést. Összességében a tervezett beruházás biztosítani fogja a biztonságos közlekedési feltételeket valamennyi közlekedő fél számára.

A beruházás megvalósításához a kivitelezési szerződés megkötésre került a Vállalkozóval, a kivitelezés 2022. júniusában kezdődik és tervezetten 2023 tavaszán valósul meg.