A nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium energetikai fejlesztése

A Terület és Településfejlesztés Operatív Program keretén belül, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 419.81 millió forint, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósította a meg a TOP-6.5.1-19-NY1-2020-00005 azonosítószámú „Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium energetikai fejlesztése” című projektjét.

 

 

Az Önkormányzat tulajdonában lévő Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium épületének meghatározó része energetikailag elavult, üzemeltetése költséges volt, így korszerűsítése elengedhetetlen lett. A beruházás elsődleges célja az energiára fordítandó költségek jelentős csökkentése, az energiahatékonyság növelése volt.

Az épület megvalósult energetikai korszerűsítésének elemei:
Az energetikai korszerűsítés során megvalósult az épület homlokzati nyílászáróinak cseréje, homlokzati hőszigetelése, valamint a lapostetők hő- és vízszigetelése. A külső rámpa kialakításával lehetőség nyílt az intézmény főbejáratának akadálymentes megközelítésére. Az épületen belül akadálymentes WC került kialakításra, továbbá mintegy 49,9 kW összteljesítményű napelemes rendszer telepítése történt meg.
A kivitelezési munkák 2021. decemberében befejezésre kerültek, ennek megfelelően a Kivitelező részéről átadásra került a Megrendelő részére a felújított épület.