Új buszjáratok Nyíregyházán

Június 18-ától tovább bővülnek az utazási lehetőségek a nyíregyházi buszközlekedésben. A 2020-ban megkezdett hálózati és menetrendi fejlesztések újabb fázisaként számos változás lép életbe, melyek célja, hogy megkönnyítsék az utazást és még vonzóbb legyen busszal közlekedni akár távoli városrészek között is.

 

 

Az elmúlt hónapok során érkezett észrevételekre, igényekre, a turisztikai szezon kihívásaira reagál a módosított hálózat és menetrend, amely figyelembe veszi az autóbuszok által automatikusan előállított menetidő adatokat is, így lehetőség volt frissített menetrendek kidolgozására. A forgalmi torlódások, eseti zavarok hatásai továbbra sem küszöbölhetők ki teljesen, de lehetőség van a pontosabb közlekedésre minden napszakban.

A legfontosabb változások:

  • A 25-ös busz révén közvetlen kapcsolat jön létre Borbánya – Örökösföld – Jósaváros és a Vasútállomás között, a járat a 12-essel és a 44-essel összehangoltan közlekedik a közös szakaszain.
  • A Fürdő utcai új megállót eddig csak napi néhány alkalommal érintő időszakos 8B helyett a folyamatosan, immár körjáratként közlekedő 55-ös járat közlekedik. A járatra a Belváros és Örökösföld felé az Állatparknál, a Krúdy Vigadónál és Sóstógyógyfürdőn a kifelé irányú megállóban kell felszállni szombattól kezdve.
  • Lakossági igények alapján a 9-es busz Huszár-telepről Örökösföldre közlekedik, a vasútállomási kapcsolatot a 95-ös járat biztosítja.
  • Vasútállomás és Kertváros között az új 26-os autóbusz közlekedik körjáratként, az Esélycentrum érintésével
  • 900-as jelzéssel, kísérleti jelleggel, nyáron, éjszakai körjárat közlekedik hétvégi napokon, érintve a legfontosabb városrészeket.
  • Bizonyos megállók neve is megváltozik, egységessé válnak a helyi és helyközi autóbuszok megállóhely jelölései


A hálózati és menetrendi fejlesztések Nyíregyháza Önkormányzata, a Volánbusz Zrt. és a tervező, a Mobilissimus együttműködésében készültek el.   

A tanítási időszakban érvényes menetrend szeptember 1-jétől lép érvénybe, figyelembe véve az új járatokkal kapcsolatos tapasztalatokat, valamint az esetlegesen beérkező lakossági észrevételeket.

A változásokkal kapcsolatban minden információ a nyiregyhaza.volanbusz.hu oldalon érhető el, a menetrendek pedig a menetrend.app alkalmazásból és a Google Maps útvonaltervezőből, ismerhetők meg.