Iserlohnt tanulmányozták a nyíregyházi diákok

A Mustárház és a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda 4 fős delegációja csodálatos és produktív 4 napot töltött Nyíregyháza egyik testvérvárosában, a németországi Iserlohnban. Az út célja nem más volt, mint a testvérvárosi kapcsolat szorosabbra fűzése azáltal, hogy különböző helyi ifjúsági szervezetekkel ismerkedtünk meg, jövőbeli együttműködési lehetőségeket keresve.

 

 

Egy hosszadalmas és fárasztó út után érkeztünk meg a Rajna-vidéki városba. Két teljes, programokkal teli napot töltöttünk Iserlohnban. Kedden rövid városnézés és körbevezetés után megtekintettük az évente megrendezett iserlohni plakátkiállítást, melynek nyertese 2022-ben egy nyíregyházi fiatal lett. A nap további részében látogatást tettünk a Checkpoint nevű ifjúsági szervezetnél, eltöltve egy kellemes, szórakozással teli délutánt, de bepillantást nyerhettünk a helyi szociális munkába is, mely alapvetően a terepmunkára fókuszál. Természetesen közösen egyeztettünk az előttünk álló projektjeinkről, amelyeket ők is lelkesen fogadtak, így a jövőben elkezdődhet a közös munka. A másnapot a Seilersee tónál kezdtük, majd ifjúságügyi felelősökkel találkoztunk, megismertük munkájukat, s ellátogattunk ifjúsági házukba is. Ezután a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Irodához hasonló felépítésű és célú, iserlohni Ifjúsági Parlament (Kinder- und Jugendbüro) fiataljaival ismerkedtünk meg, akikkel rögtön megtaláltuk a közös hangot és elkezdtük terveink szövögetését. Az iserlohni tartózkodásunkat a város alpolgármesterével és a nyíregyházi testvérvárosi bizottság tagjaival eltöltött vacsorával zártuk.

Örülünk, hogy részvételünkkel hozzájárulhattunk a testvérvárosi kapcsolat elmélyítéséhez és reméljük, hogy terveink tényleges együttműködéssé válnak, melyeket az elkövetkező időszakban fogjuk egyeztetni iserlohni partnereinkkel.

 

 

Tóth Anett és Ricsei Réka
Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda