Megjelent a Nyíregyháza könyv!

Hiánypótló Nyíregyháza könyv jelent meg a város épített és épülő örökségeiről, rendezvényeiről és turisztikai attrakcióiról a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. gondozásában. 

 

 

A 140 oldalas könyv elsősorban a lenyűgöző fotók segítségével mutatja be a belváros és Sóstógyógyfürdő értékeit, a szakrális emlékeket, a Kulturális Negyedet, a sportlétesítményeket, valamint a Bujtosi Városligetet, és a színes városi nagyrendezvényeket.

Turisták, valamint helyiek is gyakran tértek be irodánkba Nyíregyháza könyvet keresve, de sem nálunk, sem könyvesboltokban nem volt elérhető. Mindannyian kötődtek városunkhoz, itt éltek, vagy elszármazott családtagjaikat szerették volna meglepni, esetleg a nyaralás után magukkal vinni egy szeletet Nyíregyházából. Nem akartuk cserbenhagyni őket, ezért döntöttünk úgy, hogy elkészítjük ezt a képes könyvet – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A könyv első lapjain egy kronológia idézi fel a város fontosabb történelmi eseményeit, a fejezetek elején pedig egy-egy rövid szöveges beharangozó segíti a ráhangolódást az elkövetkezendő fotókra.

A képeskönyv egy hónapokig tartó közös munka eredménye, melyet a Projekt Team DTP Stúdió szerkesztett, a fotók jelentős részét Balázs Attila fotóművész készítette, a szöveget Tarczy Gyula írta.  

 

 

 

A nemcsak lokálpatrióták részérekészült album a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. irodájában érhető el.
A Nyíregyháza könyv aCNP-KP-1-2020/1-000076 kódszámú, „A szervezet 2020-2021. évi tevékenységének támogatása” című projekt keretében valósult meg a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatának segítségével.